1

Onderwerp: Nog een vulling erbij? Welke cake?

Voor mijn dochters 19e verjaardag over 1½ week heb ik al een taart in gedachten, mede dankzij de tip van 'de mevrouw' van de taartenwinkel in Elst.

Het wordt een chocolade biscuit, de vulling is bokkenpootjes gemengd met witte chocolade bavarois. En over de buitenkant ganache. Ik denk dat ik een bolvorm ga maken, omdat dat makkelijker te bedekken is met ganache.
Er komen dan nog wat marsepein decoraties op, die moet ik nog bedenken.

Maar ik vraag me af of ik het zal laten bij deze vulling (in 2 of 3 lagen), of dat ik er nog een extra smaak vulling bij zal doen?
En zou het niet teveel chocola zijn, kan ik misschien toch beter moscovische cake nemen?

Hebben jullie tips?

Groetjes, Monica

2

Re: Nog een vulling erbij? Welke cake?

Ik denk dat de taart wel heel machtig zal zijn. Je kan er anders nog een 'fris' laagje bij doen. Bijv. lemoncurd of iets van framboos.

Groetjes, Marjan

3

Re: Nog een vulling erbij? Welke cake?

Bedankt voor je antwoord!
Framboos is misschien ook wel lekker ja. Bedoel je dan frambozenjam of verse frambozen (of combi)?
Ik heb al ergens hier gelezen dat je diepvriesframbozen bevroren in de taart kunt doen, zodat ze hun vorm behouden. Gaan die dan niet alsnog lekken wanneer ze ontdooien?

Groetjes, Monica

4

Re: Nog een vulling erbij? Welke cake?

Ik zou voor jam gaan.

Groetjes, Marjan

5

Re: Nog een vulling erbij? Welke cake?

Ga ik doen, bedankt!

Groetjes, Monica