1

Onderwerp: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

Hallo dames,

Ik heb de vraag gekregen om banketbakkersroom in een opdracht taart te doen als vulling..
Nu heb ik een zakje van dr.oetker geprobeert maarvind het zelf nergens naar smaken:(
In de gemaakte taarten van een banketbakker die ik weleens heb geproefd zit er vaak zoete banketbakkersroom in die erg lekker is en stevig...
Nu zou ik graag dat recept hebben / vinden...
Wie kan mij op weg helpen???????????????//

Nanda

2

Re: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

de gele room poeder van de makro gebruik ik altijd, en vind ik erg lekker, ik meng er wel altijd nog slagroom doorheen. Links bij recepten staat denk ik ook een recept om het zelf te maken, maar dat heb ik nog niet eerder gedaan.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

heb je die van dokter oetker wel met slagroom gedaan? wij vindenhem nl erg lekker dan...

4 Laatst bewerkt door Adrienne (14-11-2010 21:22)

Re: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

Dit is mijn favoriete recept, van Martha Stewart :
[edit] even wachten dat is 'm niet; even verder zoeken :+

Hmmm :think: "Mijn" recept komt uit het boek Cupcakes en gebruikt dezelfde ingredienten, alleen in een andere volgorde... Ach, dit zal wel een New-and-improved versie zijn, dan? :lol:

http://www.marthastewart.com/recipe/pas … -cream-pie
:9 :9 :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

Ik vind die van Dr. Oetker ook niet lekker. Het recept van Tartacadabra vind ik heel erg lekker, maar is na afgekoeld te zijn wel erg moeilijk (lees: niet) smeerbaar. Het wordt dan stugger dan pudding. Of ik doe iets verkeerd..... :s

6

Re: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

Zo maak ik 'm altijd:

http://www.bijzondererecepten.nl/wp-content/plugins/WPshowroom/gallery/original/110110109/DSCF3596_resize.JPG
2 eidooiers
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
30 gram bloem
2,5 dl melk
Bereidingswijze:

Doe de eierdooiers, suiker en vanillesuiker in een beslagkom.
Klopt dit goed door elkaar, tot er een gelijkmatige creme ontstaat.
Doe de (gezeefde) bloem bij het eieremengsel en klop dit tot een glad mengsel.
Breng de melk in een pannetje aan de kook, blijf continue roeren.
Wanneer het kookt, haal je het pannetje van de hittebron af.
Laat dit heel even afkoelen, zodat de kook er af is.
Giet de warme melk bij het eiermgensel en roer dit goed door elkaar.
Giet de room terug in het pannetje en breng zachtjes aan de kook, blijf rustig roeren.
Laat de room net zolang zachtjes koken, totdat er een mooie room ontstaat.
Haal het pannetje van de hittebron en schep over in een diep bord (of kom).
Dek de room af met vershoudfolie, zorg ervoor dat de folie de bovenkant van de room volledig raakt (dit om velvorming te voorkomen).
Koel de room zo snel mogelijk af.

Genoeg voor ongeveer een soepbord vol :)

Re: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

Als je wat minder water (300-350 i.p.v. 400 ml water) bij de dr. oetker mix doet, wordt 'ie veel steviger en ik vind de smaak dan ook veel voller. Met slagroom erdoor zal 't dan nog beter smaken denk ik.

@KoffieNL: klinkt goed, vaak smaakt zelfgemaakt veel  beter  :thumb:

'I love it when a cake comes together'

8

Re: wie heeft een lekker recept voor banketbakkersroom

dames bedankt voor jullie reacties....zo kan ik in elk geval het 1 en ander uit gaan proberen...thanx..":)