1

Onderwerp: Scheurtjes in fondant

waarom zitten er scheurtjes in mijn fondant nadat ik de taart bekleed heb.

Het lijkt niet of de fondant te droog is. Als ik de fondant uitrol dan gebruik ik poedersuiker om de fondant niet aan de onderkant vast te laten plakken.

Is dit wel goed dan of wordt de fondant hier te droog van?

2

Re: Scheurtjes in fondant

Scheurtjes = niet lagn genoeg gekneed :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Scheurtjes in fondant

Of te dun uitgerold misschien?

Groetjes van Natascha!

4

Re: Scheurtjes in fondant

Bedankt voor je reactie!

Okeej dan zal ik langer kneden. En rol jij je fondant wel gewoon uit meet poedersuiker?

5

Re: Scheurtjes in fondant

Ik gebruik nooit poedersuiker: alleen maizena of crisco :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: Scheurtjes in fondant

Waar kan ik dat kopen crisco? Maizena heb ik wel in huis.
Maakt het uit of ik maizena of crisco gebruik?

Bedankt voor al jullie tips.
Ik maak nog niet zo lang taarten maar vind het erg leuk om te doen

7

Re: Scheurtjes in fondant

Crisco hebben ze in NL geloof ik aleen bij de toko of online ( bv. bij de webshop hier). Maizena vind ik zelf prettig werken, je dust een heeeeel klein beetje op je werkvlak. Ik draai graag steeds m'n lap rond, vandaar dat ik dat meestal prettiger vind. Bij donkere kleuren kan het echter wel eens gaan vlekken ( altijd nog een stuk minder dan poedersuiker, vind ik), en dan ga ik voor crisco. Heel dun je werkvlak insmeren, en omdat het dan niet meer te schuiven is, steeds voorzichtig je lap om de roller rollen en dan in de andere richting weer ontrollen. Succes!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

8

Re: Scheurtjes in fondant

even een andere vraag hoe zet ik een foto bij mijn bericht?

9

Re: Scheurtjes in fondant

Zie sticky in Taartenparade :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>