1

Onderwerp: Royal Icing sneller hard in de koelkast?

Heb net 2 strikken vastplakt aan de zijkant van een taart maar de icing moet nu goed hard worden, gaat dat sneller als ik de taart uurtje in de koelkast zet of maakt dat niet uit? Hoe groot is de kans dat in die tijd mijn strikken inzakken (zit tylose doorheen)

May the cakes be ever in your flavor!

2

Re: Royal Icing sneller hard in de koelkast?

Nee juist niet. RI moet drogen om hard te worden, dus hoe warmer, hoe sneller het droogt. Bovendien als je het in de koekast zet en er daarna weeer uithaalt komt er condens op waardoor juist je hele strik kan gaan smelten.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Royal Icing sneller hard in de koelkast?

Ok dank je wel! Goed dat ik het niet gedaan heb dan ;)
Nog andere suggesties hoe ik het (inmiddels in een half uur) kan laten uitharden...

May the cakes be ever in your flavor!

4

Re: Royal Icing sneller hard in de koelkast?

eh.... in de oven op 50 graden, maar als je het al op je taart hebt zitten lijkt me dat niet zo´n succes...... :s
Maar het is inmiddels ook al 4 uur over tijd zie ik. Hoop dat het je allemaal gelukt is!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: Royal Icing sneller hard in de koelkast?

Vraag me niet hoe maar heb met icing vast gezet en daarna een lint om heen gespannen om de 2 strikken op hun plek te houden. Om 10 uur het lint er af gehaald en alles bleef keurig op zijn plek zitten. Taart is opgehaald en ik hoop dat tie de autorit heeft overleefd (degene die hem ophaalde was niet erg voorzichtig en smeet zo wat die taart in de kofferbak  :s )

May the cakes be ever in your flavor!