1

Onderwerp: Help Ballina Fondant

Hoi allemaal

Ben net vandaag gestart en heel enthousiast om een mooie taart te maken mijn eerste. Nu heb ik Ballina rolfondant goed doorgekneed met tylose en er een strik van gemaakt. Het schijn alleen niet hard te worden. Is het verloren of gaat het nog wel uitharden en duurt het alleen langer??

Ik heb al gezocht en inderdaad gezien dat ballina moeilijker hard wordt, en sommige zeggen dat het helemaal niet hard wordt. Daarom nog eens de vraag want wil een beetje meer duidelijkheid.

groetjes :Y

2

Re: Help Ballina Fondant

Ballina wordt niet hard, helaas, zelfs niet met tylose. Beter is het om Regalice of Bakels te gebruiken voor strikken, dit wordt wel hard.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Help Ballina Fondant

:nooo wat jammer heb zo mijn best gedaan op de strik ben er echt oneindig lang mee bezig geweest.

Nu helemaal iets anders proberen.

Wordt het ook niet hard na een dag of 2 gewoon in de open lucht te staan? Want het zou toch ook uitharden wanneer je het niet luchtdicht verpakt?

4

Re: Help Ballina Fondant

Sorry, Balina wordt echt niet hard, ook niet als je het 2 dagen laat staan. Het droogt hoogstens iets in, niet genoeg om een strik-vorm te kunnen dragen. Het maken is niet helemaal voor niets geweest, je hebt in ieder geval een keer kunnen oefenen!

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: Help Ballina Fondant

hihi das waar. Ga het nu tot platte sterren omtoveren met een witte lijn. Als het goed gaat komt een deze dagen de foto op het forum als zijnde mijn eerste taart!! Niet helemaal volgens plan maar ja
bedankt om te reageren!!