1

Onderwerp: dusten?

Hallo,

Ik wil graag wat poeders kopen waarmee je van die mooie kleurverschillen kan maken op je taart, is dit dusten??
En welke poeders kan ik daar het beste voor gebruiken en welke kleur gebruiken jullie het meest??

dank je wel alvast!

2

Re: dusten?

Ik gebruik de dustpoeders van sugarflair. Maar om die te kunnen kopen moet je tegenwoordig heel erg goed zoeken :/
Ze zijn bijna niet meer te krijgen in nederland, maar gelukkig nog wel volop in Engeland.

Mijn meest gebruikte zijn zilver en goud, maar dat is omdat je dan ook gelijk veel gebruikt.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: dusten?

Ik sluit even aan, weet nog niet genoeg van dusten. Ik zag op de beurs dat de dust via een kwast zonder water werd aangebracht.
Breng je het aan als de fondant nog vochtig is of mag het ook droog?
En hoe reageert marsepein op dust?
Wat is prettiger in gebruik: los poederen of mengen met alcohol en verven?
:)

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

4

Re: dusten?

oke dank je wel!
Ik hoor dat veel mensen hun spulletjes uit engeland bestellen,
omdat dit een stuk goekoper zou zijn. Heeft er iemand ervaring mee en misschien een goeie site?

nog een vraagje.
wat voor cake-boards gebruiken jullie voor het stapelen en wat is een cake drum nou precies?? ben net begonnen :o

5

Re: dusten?

Zoethoudertje: Ik dust op alle fondant nat of reeds opgedroogd. De gedroogde fondant vind ik persoonlijk makkelijker werken. Maar tja, meestal heb ik haast :+

En dusten is met droge poeder en als je wilt verven meng je het met water of alcohol. Ik zelf vind dusten mooier omdat je met verven vaak toch strepen krijgt.

Daanova: Ik gebruik gewone taartkartons bij het stapelen. Maar als je hoog gaat of als je taart heel zwaar is kan je betre de dikkere drums gebruiken. Die zijn gewoon veel steviger.
Een cakedrum is een dikker en veel steviger "taartkarton". Je hebt ze in verschillende maten, 4 mm en 10 mm. Die laatste wordt ook vaak gebruikt om onder de taart te zetten ipv een ingepakt bord.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.