1

Onderwerp: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

Hi,

Ik heb gisteren een hele lekkere chocoladetaart gemaakt  :P
Hier had ik een botercreme laag opgesmeerd (boter, poedersuiker
en citroensap)
Het smaakt prima, maar wordt keihard.  Maar ik wilde nou juist zo een smeuig laagje maken, kan iemand mij vertellen wat ik ook nog kan proberen?
Thanks!  :D

Groetjes Daphne

2

Re: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

Misschien kan je eens mascarponeroom proberen? Dit blijft iets zachter dan botercrème. Ganache vind ik ook erg lekker, maar dit wordt natuurlijk wel hard rond je taart.

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

De taart eerst op kamertemperatuur laten komen. Ik vind een met marsepein bekleden taart ook niet lekker wanneer deze net uit de koeling komt.
Of aangevette slagroom misschien?

Re: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

Had deze taart in de frigo gestaan??
Zo ja dan is dat de reden

5

Re: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

@ Liens: Dat klinkt lekker mascarponeroom! Hoe maak ik dat? (ik ben een beginner.....) en dat Ganache hoe zit dat in elkaar?

@ Esther: aangevette slagroom wat is dat?

@ boomsielover: taart was net gemaakt en had nog niet in de koelkast gestaan :-)

Thanks all!  :D

6

Re: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

Ganache
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/153/Ganache/

Voor de mascarponeroom meng ik een pakje mascarpone met bloemsuiker en wat opgeklopte room :)

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

7

Re: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

Slagroom met mascarpone. Staat links in de 'recepten'  ;)

8

Re: Hoe maak ik een zachte cremelaag om een taart

Of de botercreme-mix met een smaakje

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)