1

Onderwerp: Invriezen?

Wanneer moet je een taart invriezen? Direct als je hem klaar hebt? (Bekleed en al dus? of voor het bekleden, dus niet bekleden en pas bekleden als je hem eruit haalt?)

Kun je een taart zo dan een paar dagen bewaren en vers houden?
Stel maandag invriezen en zaterdag eten?

2

Re: Invriezen?

Het beste is bekleed en al invriezen in een kartonnen taartdoos. Als je 'em dan gaat ontdooien doe je dat in de koelkast ongeveer 1 dag vantevoren. :)  :)

3

Re: Invriezen?

Moet de vulling die je hebt gebruikt wel in te vriezen zijn  :Y

4

Re: Invriezen?

Het ligt er aan wanneer je het biscuit bakt en wanneer je de taart nodig hebt. Je kan een biscuit bakken en invriezen. Later kan je hem dan ontdooien en vullen en bekleden. Maar je kan ook de taart invriezen als je helemaal klaar bent.
Als je 1-2 dagen van te voren de taart maakt, hoef je helemaal niet in te vriezen.

Misschien goed om de FAQ's eens te lezen? Hier staat alles over invriezen in.

5

Re: Invriezen?

Goed om te lezen dat je hem kant en klaar in kunt vriezen, ik ga volgende week mijn eerste taarten workshop doen, en 10 dagen later ben ik jarig, dus ik doe hem denk ik in de vriezer. Ik zag ook een topic over wat voor vullingen je in kan vriezen, dus even doorlezen en dan zal ik eens kijken of ik iets kan maken wat ik in kan vriezen.