Onderwerp: Kersen/kwark taart en Bokkenpootjes/Pepernoten taart
Hoi,
Na veel vraag van de recepten zet ik de recepten maar op het forum. hier komen ze dan:
Een kersen-kwart taart:
Kersen-kwark taart +/- 25cm:
Benodigdheden;
- 1 bakring die je in grote kan verstellen
- 2 potten kersen op siroop
- 250 gram kristal suiker
-een schuutje aceto (staat in de supermarkt bij de azijnen)
- 17 á 18 blaadjes gelatine
-1 pak kwart taart uit de supermarkt
-Je kunt de bodem van de kwark taart gebruiken, ik heb zelf een chocolade cake bodem gemaakt
Je maakt een bodem van cake of biscuit naar keuze. Je doet de potten kersen op siroop met de suiker en aceto in een pan en brengt deze kort aan de kook. Daarna haal je het van het vuur af en voegt de gelatine eraan toe. Doe dit dan allemaal in een bakje en zet deze in de koelkast. Vanaf 14 graden krijgt de gelatine pas zijn bindkracht. Maak ondertussen de kwark (niet de kruimelbodem die erbij zit) volgens de verpakking en zet deze ook in de koelkast. Hoe de kersen gelei in de gaten en stort deze op de bodem wanneer deze wel nog vloeibaar, maar wel stevig is.
Dit laat je in de koelkast volledig binden (opstijven). Zodra de galei helemaal gebonden is stort je daar de kwark op en strijkt deze glad. Dit laat je weer even in de koelkast staan. Je kunt de taart garneren naar eigen zin (ik heb het gegarneerd met hemelse modder). En klaar is de taart.
Een Bokkenpootjes-pepernoot taart:
De bokkenpootjes-pepernoten taart +/- 25 cm. (overheerlijk !)
Benodigdheden:
- 1 bakring die je in grote kunt verstellen
- 1 bodem gemaakt van cake of biscuit naar keuze
- 800 ml slagroom
- 4 zakjes klopklop
- 3 pakjes seroma vanille pudding
- 600ml melk
- 2 pakken bokkenpootjes
- 1 zak pepernoten
- eventueel luxe chocolade voor de taart mee te garneren.
maak de bodem van cake of biscuit naar keuze en doe deze in de bakring. Klop de slagroom en de klopklop helemaal stijf en zet deze in de koelkast. Voeg de pudding en de melk samen, klop deze een paar minuten en voeg deze aan de slagroom toe. Roer de slagroom en pudding goed tot 1 geheel. Strijk 1 laag glad op de bodem. Leg daarna 1 laag pepernoten op het mengsel. Doe daarna weer 1 laag slagroom met pudding op de pepernoten en strijk deze weer glad. Snij de bokkenpootjes doormidden en leg bokkenpootjes op de buitenste rand op het mengsel. Doe het midden weer opvullen met pepernoten. Daarna weer 1 laag slagroom en pudding en deze weer glad strijken. Nu kun je de taart naar keuze garneren. het is lekker bovenop wat luxe chocolade met stukjes bokkenpootjes te doen. Laat het geheel een tijdje in de ring in de koelkast staan. Haal daarna voorzichtig de ring ervan af (even met een scherp mes langs de rand af gaan). De taart is klaar.
Veel bakplezier .
Een gezellige taart is de moeite waard!