Onderwerp: Chocolade smelten
Vorig weekend wou ik chocolade spookjes maken op een stokje.. ik had het ooit al gemaakt, dus ik weet dat het kan. Enige probleem deze keer: ik kreeg mijn chocolade niet gesmolten. (het gaat hier om witte chocolade)
Ik heb alles geprobeerd:
Au bain marie (in een waterbad) in een kom, in een wokpannetje, op een hoog vuurtje, op een laag vuur, in de oven, in de microgolfoven...
MET melk, met room, zonder melk, zonder room.
Ik heb eerst chocoladedruppels gebruikt van Callebaut (zo een zak van 1 kg smeltchocolade) en nadien heb ik het geprobeerd met een gewone reep chocolade..
Eerst en vooral wouden de chocoladestukken niet smelten (duurde ontzettend lang, werden eerder vettig), uiteindelijk werd het een gelig mengsel vol stukjes nog, ofwel werd het een dikke brij die je eerder zou beginnen kneden ipv uitgieten..
Iemand een idee wat er hier misgaat?