1

Onderwerp: Taart met marsepein en fondant wel of niet in de koelkast?

Ik heb net een taart gemaakt bekleed met marsepein en gedecoreerd met marsepein en fondant.
Nu lees ik hier op jhet forum dat fondant beter niet in d ekeolkast kan.
Daar ben ik achter, want sommige onderdelen zijn zweterig en plakkerig en zacht geworden.....

Wat moet ik nu doen? Ik heb een vulling (mousse) die in de koelkast moet!
Sterren oip flowerwire van fondant wordne ook helemala zacht!!
Kan ik het soms het beste in folie doen en dan in de schuur zetten (kouder dan binnen)?

"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift."

2

Re: Taart met marsepein en fondant wel of niet in de koelkast?

ik heb mijn fondant taarten altijd in de koelkast staan. Geen probleem mee.
Heb je de taart "open en bloot" in de koelkast staan?
De koelkast moet je op de laagste stand zetten, dus het warmst.

ik zou de taart niet inpakken in folie oid want dan gaat je taart zweten en kan het condens er niet uit.

Liefs, Zanoni

3

Re: Taart met marsepein en fondant wel of niet in de koelkast?

Ik zet mijn fondanttaarten ook altijd in de koelkast, ik laat alleen de geboetseerde onderdelen en uitgeharde dingen op draadjes, e.d. eraf. Die zet ik er op het laatste moment op/in als de taart geserveerd wordt.

Say YES with joy. Say NO without fear.

Re: Taart met marsepein en fondant wel of niet in de koelkast?

koelkast op de warmste stand zetten, en dan gaat het prima. even de sterk geurende dingen uit je koelkast halen (uien/knoflook/salami etc)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs