Onderwerp: Blondies (cupcakes)
Op verzoek dit heerlijke recept voor blondies:
Ingrediënten:
125 gr. lichtbruine basterdsuiker, 125 gr. zachte boter, 2 eieren, enkele druppels vanille-essence, 125 gr. zelfrijzend bakmeel, 100 gr. pure/witte chocoladebolletjes, 125 gr. gehakte gemengde noten.
Recept:
Oven voorverwarmen op 190 graden. Verwarm de suiker en boter in een pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel enigzins afkoelen. Roer de eieren er één voor één door, gevolgd door de vanille-essence. Spatel het bakmeel erdoor en verdeel het beslag over de caisses.
Topping: strooi de chocoladebolletjes en de noten over de bovenkant van het cupcakebeslag en druk ze er lichtjes in. Bak de cakejes in het midden van de oven 18-20 min, tot ze gerezen zijn en in het midden net stevig aanvoelen. Haal de cakejes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.