1

Onderwerp: Hoge bakvorm, hoe te gebruiken

Een vriendin van me heeft een bakvorm met doorsnee ca 24cm en zo'n 10 cm hoog (schatting).
Het is geen springvorm, maar een-alles-aan-elkaar-vast-vorm. Ze heeft 'm ooit gekregen, maar nog nooit gebruikt (omdat ze niet weet hoe).
Dus: hoe? Ik neem aan mbv bakpapier, maar...
'Gewoon' dubbele hoeveelheid beslag erin? Hoe lang is de oventijd dan? Op de gebruikelijke graden? Zijn er verder nog haken en ogen? Alvast hartelijk dank voor jullie hulp :) !

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

2 Laatst bewerkt door Idelet (31-10-2010 21:34)

Re: Hoge bakvorm, hoe te gebruiken

Ik heb deze: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=2693

Ook zo'n hoge. Ik heb het gewoon helemaal ingevet en toen gevuld. maar sommigen gebruiken inderdaad bakpapier.
Ik maak biscuit niet met de mix maar zoals recept hier links op forum. Per halve liter 1 ei enz.
Volgens mij is mijn vorm van 20 cm en10 hoog 3,2 liter dus ik doe 6 a 7 eieren.

Edit: Oja, oventijd doe ik bij die hoge wel ruim 10 minuten langer, dan even aanvoelen met sateprikker voor gaarheid
temperatuur doe ik altijd 160

3

Re: Hoge bakvorm, hoe te gebruiken

hartelijk dank Idelet, ik ga het eens proberen!

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl