1

Onderwerp: ook een spoed vraagje

Ik had een bol schaal nu in de oven staan met de bisquit.
Hij is 30 cm ,maar hoelang moet ik die nu in de oven hebben.
Ik heb hem op 180 graden staan en een uur.
Is dit goed of moet hij langer .
Die van vanmorgen heb ik weggegooit was niet gaar en had ik 30 minuten gedaan.

2

Re: ook een spoed vraagje

Tja hoelang :think: .
Ik vind een uur erg lang, maar tja het verschilt per oven. Was hij vanmorgen nog heel erg niet gaar?? Dat kan alleen jij bepalen :Y . Hoeveel langer je inschat dat hij nog moest.
Ik zou er na de baktijd even met de sate prikker in prikken. Is de sateprikker droog dan is hij goed en anders moet hij er nog even in blijven staan.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: ook een spoed vraagje

Ik had hem er vanmorgen 30 minuten in en de binnenkant was echt niet gaar die liep er zo uit.
Daarom heb ik nu een uur gepakt.

4

Re: ook een spoed vraagje

ik denk dat je hem op lagere temperatuur moet zetten, want op hoge temp. wordt de bovenkant snel bruin.
Gisteren eentje gemaakt, gewoon op 160 gegooid en 35 minuten.
zag er goed uit, vandaag bekleden.

Re: ook een spoed vraagje

Je kunt toch ook even testen tussendoor? En dan pas uit de oven halen als hij gaar is :)
En inderdaad de oven lager zetten hoor, en gewoon langer bakken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: ook een spoed vraagje

Ik heb hem er net uitgehaalt.
Hij was nu wel goed .
De prikker was iedergeval droog.
ik had nu 50 minuten op 180 graden.
Ik wilde alleen een halve bol maar heb nu een ufo hoe los ik dit op.
Moet ik hem nu gewoon door snijden of zakt het nog in als ik hem zo laat liggen

7 Laatst bewerkt door BiancaB (29-10-2010 13:32)

Re: ook een spoed vraagje

Nee, hij zakt niet meer in. Door te vullen zal hij ook wat boller worden ;)
En het snijdt veel makkelijker als je hem een dag laat liggen (in plastic) of zelfs in de vriezer stopt.

Groetjes van Bianca

Re: ook een spoed vraagje

Die bolling komt trouwens doordat je oven te heet stond. Dan zijn de zijkanten te snel gaar waardoor ze niet meer rijzen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/