1

Onderwerp: Taart invriezen of niet?

Dag dames

Dinsdag is mijn vriend jarig en ik wilde graag voor hem een taart gaan maken. Dit wordt mijn eerste taart dus ik had ene paar vraagjes!

Ik wilde graag morgen de biscuit gaan maken. Kan ik deze dan meteen invriezen zodat ik hem er zondag uit kan halen en maandag dan vullen en bekleden? Of morgen meteen vullen en dan in de vriezer en er zondag uithalen..? Ik weet niet wat het beste is en hoe ik hem daarna moet bewaren.. Dus als jullie enige tips hebben, graag!

2

Re: Taart invriezen of niet?

Ik zou hem gewoon morgen invriezen. Maandagmorgen eruit en vullen en bekleden. Met een uurtje of 2 is het kapsel al wel door te snijden en te vullen. Succes!

3

Re: Taart invriezen of niet?

En dan maandag laten ontdooien in de zak?

En als ik klaar ben, moet ik hem dan in een zak in de koelkast bewaren of kan het gewoon in de taartdoos? Ik Vul hem met zwitserse room en lemon curd.

4

Re: Taart invriezen of niet?

Met zak invriezen, en zonder zak laten ontdooien.
Ik zet de taart als die klaar is altijd met doos en al in de koelkast.
Gaat tot nu toe altijd goed.

5

Re: Taart invriezen of niet?

Ik laat het biscuit ook altijd ontdooien in de zak. Dan droogt ie niet uit en daarbij hoef ik de zak niet los te trekken van de buitenkant van het biscuit.

~ Never waste a good crisis... ~