1

Onderwerp: Afsmeren botercrème of icing?

Wat kan ik het beste gebruiken voordat ik de taart bekleedt met fondant?  :think:

Tot nu toe smeer ik af met botercrème, maar ik lees ook heel veel over afsmeren met icing en dan fondant erover...

Wat is jullie ervaring?

Alvast bedankt!

2

Re: Afsmeren botercrème of icing?

1:1 botercreme

3

Re: Afsmeren botercrème of icing?

botercreme! Ik ken eigenlijk niemand die icing onder de fondant gebruikt.....

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Mirjam5 schreef:

botercreme! Ik ken eigenlijk niemand die icing onder de fondant gebruikt.....

Ik ook niet  :nooo . Voor mij ook bc 1:1  :Y

5

Re: Afsmeren botercrème of icing?

hehe dat is dan duidelijk :) bedankt voor het reageren!

Re: Afsmeren botercrème of icing?

botercreme is in principe icing, icing is een verzamelnaam

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Ook wel bekend als buttercream icing :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Afsmeren botercrème of icing?

ah, kijk, zo leer ik ook nog iets  :Y

9

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Right. Als je dan maar geen royal icing gebruikt. :+

If life gives you lemons, make lemoncurd.

10

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Ik gebruik altijd buttercream icing om af te smeren   :9  en het gaat altijd goed maar zoals Mirjam5 had geschreven niet Royal icing  ;)

"Life is too short for drama & petty things, so laugh insanely, Love truly and forgive quickly".

11

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Hallo,

Ik ben een taartenmaakgroentje en kwam bij mijn zoektocht op internet ook dit forum tegen. Ideaal!! Mijn 1e fout al voorkomen voor ik begonnen ben. Ik had dus Royal icing besteld om als laag te gebruiken voor onder het fondant. Nu toch maar botercreme maken  ;) Ik vraag me nu alleen nog af, moet je nu eerst een crumb-coat aanbrengen, die laten drogen en dan nog een laag botercreme vlak voordat het fondant erover gaat? Ik ga vandaag mijn cake bakken en morgen verder.

Groetjes,

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Hoi Arrecake!

Welkom op het forum :)

Of je eerst een crumbcoat aan moet brengen hangt af van je taart en van de botercrème die je wilt gebruiken.
Soms is een enkele crumbcoat ook al voldoende trouwens.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Ik wil een sneeuwwitjescake maken en die vullen met een laag citroenmascarponecreme en een dun laagje aarbeienjam. Ik begrijp uit idt forum dat voor curmbcoaten een botercreme van 1:1 boter en poedersuiker het best is. Deze dan dus 1 keer dun aanbrengen en dan min. 1 uur laten koelen/opstijven en dan het fondant erover. Zit ik zo een beetje goed?

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Zo doen veel mensen het inderdaad, maar ik niet.
Ik gebruik Amerikaanse botercrème met shortening. Die werkt fijner dan 1:1 roomboter en poedersuiker, en hijs is ook lekkerder en betrouwbaarder vind ik.
Denk je er wel aan om een dijkje te spuiten?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Dijkje??!

16

Re: Afsmeren botercrème of icing?

http://www.deleukstetaarten.nl/faq/85/W … C3%A8me?+/

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

17

Re: Afsmeren botercrème of icing?

Handig, dit wilde ik nou net weten :D