51

Re: ik word er wanhopig van

ja, dat doe ik de volgende keer :)

maar 6 cm is al een record :)

Life is a piece of cake.

52

Re: ik word er wanhopig van

wat ben ik blij voor je dat het al ergens op begint te lijken! :thumb:

Voor elke minuut die je boos doorbrengt, verlies je 60 seconden geluk!!
Time will tell it allemaal wel!

53

Re: ik word er wanhopig van

wat een geruststelling, ik had vanmiddag echt bijna alle spulletjes uit het raam gesmeten.

Life is a piece of cake.

54

Re: ik word er wanhopig van

Gelukkig maar :D Die van mij worden trouwens een cm om 7 dus 6 is echt niet slecht ;)

55

Re: ik word er wanhopig van

Ik heb tot nu toe een keer Soeziemix gebruikt. Ik had een vorm van 20 cm en heb 4 eieren, 250 gram mix en 1 eetlepel water gebruikt en bij mij werd het 7 cm hoog. 

Dus bij 24 cm ,is 6 cm misschien wel normaal?

56

Re: ik word er wanhopig van

AARGH!!!!!

Nu was ie mooi gerezen...
en hij leek gaar...
In de vriezer, vandaag ontdooit.
en wat denk je... Hij is niet gaar!

Life is a piece of cake.

57

Re: ik word er wanhopig van

Jee, wat raar eigenlijk! Ik heb in mijn oven een temperatuurmeter omdat ik mijn oven niet vertrouw, qua temperatuur

58 Laatst bewerkt door lionne (26-10-2010 19:05)

Re: ik word er wanhopig van

En ik nu dacht ik:
Laat ik het eens met cake uit de winkel proberen...

Dus cake in plakjes in de vorm, botercreme aan de buitenkant, monapudding in het midden. Wel ja, het hele zooitje stort in en de cake is drijfnat....

Ik kap er mee!

Life is a piece of cake.

59

Re: ik word er wanhopig van

Ah neeeeee!!!!!!!!!!!!!!!
Wat je nog kan proberen....bij de AH hebben ze van die kant enklare taartbodems, ook een 3-laagse...die vullen en bekleden?
Volgens mij moet je gewoon een andere oven.....of lukken andere soorten baksels/cake/koekjes wel???

Voor elke minuut die je boos doorbrengt, verlies je 60 seconden geluk!!
Time will tell it allemaal wel!

60

Re: ik word er wanhopig van

in mijn vorige combimagnetron kon ik ook geen cake bakken een moesten mn cupcakes er een half uur in en waren ze nog net aan...

61

Re: ik word er wanhopig van

hoihoi, ik ben nieuw hier op dit forum,
maa rik heb eigenlijk hetzelfde probleem..
Ik had die basisbisquit gemaakt, maar hij werd maar iets van 1.5 cm of 2 cm dik..
en de buitenkant daardoor redelijk hard..
Toen had ik nog genoeg voor een tweede, dus nog een keer alles geprobeert, maar weer precies hetzelfde..

Dit is al een tijdje geleden, maar ik wil wel weer eens proberen om een atart te maken, maar ik ben bang dat het basisbisquit weer mislukt..

xx. Francis

62

Re: ik word er wanhopig van

Hallo,

ik gebruik altijd Soezie en dat bevalt met heel goed!

Alleen de aangegeven verhouding op de verpakking is wat zuinig.
Wat ik dus doe: ik hou de hoeveelheid biscuitmix aan die ze hier op het forum aangeven.
Bij een 26 cm taart is dit dus 340 gram biscuit.
Alleen dan moet je de verhoudingen van het ei en water wel omrekenen naar de soezie. Is heel makkelijk....
200 (gram ei) : 250 x 340 ( de hoeveelheid die je nodig hebt )= 272 gram ei.
10 (ml water): 250 x 340 =  13,6 ml water.
Dit kan je dus bij alle bakblikken doen!

De temperatuur van je oven ( ook ik heb een combimagnetron )opbouwen:
6 min op 125 graden
14 min op 150 graden
10 min op 175 graden
Daarna altijd prikken met bv. een sateprikker. Is tie nog niet droog dan verleng je 5 min op 175 graden. Is tie dan nog niet droog dan verleng je per 2,5 min op 125 graden anders wordt je biscuit te droog.

Zo, heb jij gegarandeerd ook een biscuit van 6 a 7 cm hoog.

Succes Angelique