1

Onderwerp: twee vragen over het bakken

Vraag 1;
Na het bakken heeft mijn taart altijd een scheur en hij
heeft een dikke bobbel, niet mooi vlak.
Nu haal ik de bovenzijde eraf zodat hij mooi vlak is, maar
volgens mij doe ik iets verkeerd?!
Zelf denk ik dat ik met een te hoge tempratuur bak. Ik heb
dit bij iedere vorm.
Ben benieuwd wat jullie denken. Het zou mooi zijn als hij
zo vlak is dat ik hem niet hoef af te snijden

Vraag 2;
Wat doen jullie met de cake resten? Gewoon zo opeten of
gebruiken jullie deze nog weer. Ik heb zelf nog niks kunnen
bedenken om ze opnieuw te gebruiken.

2

Re: twee vragen over het bakken

Tja, of je te heet bakt weet ik niet, want je zet er niet bij hoe heet je bakt.
Als je aardig wat restjes biscuit hebt kun je er cakeballetjes van maken. Het recept daarvan staat links bij de recepten.

Groetjes Gerien

3 Laatst bewerkt door BijJolan (25-10-2010 07:49)

Re: twee vragen over het bakken

grietje schreef:

Tja, of je te heet bakt weet ik niet, want je zet er niet bij hoe heet je bakt.
Als je aardig wat restjes biscuit hebt kun je er cakeballetjes van maken. Het recept daarvan staat links bij de recepten.

Ik bak altijd de taart van koopmans boerencake, die bevalt me
goed en de cake lukt ook goed, maar ik wil hem nog beter krijgen,
zodat ik minder cake resten moet op eten/ weg gooien.

De taart moet op 160 graden gebakken worden, ik heb maar een
klein oventje. een taart van 20 cm gaat er dan 1 uur in.

Ik vraag dit dus gewoon omdat ik de taart op zich wil verbeter.
Het is nooit goed genoeg bij mij dus vandaar.

4

Re: twee vragen over het bakken

Ik heb ook weleens een bobbel op mijn taart. Als de taart uit de oven komt laat ik hem op de kop op een taartrooster afkoelen. Dan is het meeste weg. Meestal gebruik ik ook de onderkant van de taart als bovenkant dan heb ik altijd een strakke bovenkant.

Groetjes Bianca

5 Laatst bewerkt door Esther68 (25-10-2010 09:20)

Re: twee vragen over het bakken

Ik begrijp dat je met cakemix bakt en geen biscuitmix? Wanneer ik een cake bak wordt deze ook bol aan de bovenkant, en blijft ook zo. Maar voor taarten gebruik ik biscuitmix. Mijn taarten zijn redelijk recht. Ik maak ook een kuil in het midden zodat wanneer de biscuit gaat rijzen hij redelijk gelijk wordt, en blijft.
Ik hou dus nooit cakeresten over.