1

Onderwerp: hoe gaat die fondant vast zitten

hoi dames

een vraagje weer van mij :o

als ik de marsepein over de taart heb gedaan
dan doe ik er daarna fondant over toch ?
of is dat niet de bedoeling hij word namelijk heel heel zoet

daarna wil ik hem met blaadjes en bloemen decoreren maar
ze blijven niet echt vast liggen op de taart gebruiken jullie er iets
onder waardoor het zo vast ligt

want fondant over fondant blijft bij mij aan de zijkant van de taart helemaal niet vastzitten

hebben jullie hier een oplossing voor

gr soraya

2 Laatst bewerkt door menniej (21-10-2010 17:37)

Re: hoe gaat die fondant vast zitten

Ik zou de taart afsmeren met botercreme en dan de fondant OF de marsepein erover doen... Wordt zo'n zoete bedoeling als je beide doet :P

om decoratie (bloemen, blaadjes) te laten plakken doe ik altijd een beetje water mengen met poedersuiker. Dat met een klein penseeltje aanbrengen en het plakt :)

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

Re: hoe gaat die fondant vast zitten

Wat je ook kan doen is http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … cts_id=409 deze kopen en dan een beetje verdunnen met water, dit zorgt voor een doorzichtig achtige lijm :) en zit geen smaakje aan.

4

Re: hoe gaat die fondant vast zitten

In Engeland doen ze dat vaak, eerst marsepein en dan fondant erover...
In Nederland vinden wij dat veeeeeeeel te zoet en smeren we af met bijv botercreme en bekleden met een laag. (marsepein of fondant , of een combinatie net wat je lekker vind)