1

Onderwerp: Taart voorbereiden voor het bekleden, wie kan mij helpen...

Hallo allemaal,

Ik heb laatst mijn eerste taart gemaakt, die heb ik voordat ik de taart met marsepein ging bekleden glad gemaakt met slagroom met slagroomversteviger. De taart is ook erg goed gelukt.

Nu wil ik mijn tweede gaan maken en nu lees ik op FAQ het volgende:
"Slagroom en banketbakkersroom zijn niet geschikt, daar zit te veel vocht in waardoor je fondant of marsepein gaat smelten."

Hoe zit het nu, aangezien ik er helemaal geen last bij mijn eerste taart.

Ik wil trouwens mijn tweede taart met kokos/malibu gaan maken :9

Alvast bedankt voor jullie hulp...

Groetjes,
RDvL

Groetjes,
RDvL

2

Re: Taart voorbereiden voor het bekleden, wie kan mij helpen...

Had je een heel dikke laag marsepein?
Hier wordt afgesmeerd met botercreme 1:1 en zo dun mogelijk bekleed. Ik zou de gok van slagroom niet nemen. Daarmee loop je idd het risico van smelten.
Kokos- malibu, mmm, lijkt me heerlijk!

You have one life, live it!!!

Re: Taart voorbereiden voor het bekleden, wie kan mij helpen...

Hoi,
Mijn eerste taart heb ik ook afgesmeerd met slagroom.
En idd, het kan goed gaan, maar je neemt wel een risico door de hoeveelheid vocht die erin zit.
Beter kun je afsmeren met botercreme.
Hiervoor staan verschillende recepten op de site.
De makkelijkste is 1:1 botercreme, evenveel ongezouten boter als poedersuiker.
Zelf vind ik dit ook gelijk de minst lekkere.
Ik smeer af met Swiss Merenque botercreme, dit is met eiwit(poeder).
Je vulling klinkt heerlijk!
Succes!

4

Re: Taart voorbereiden voor het bekleden, wie kan mij helpen...

Bedankt voor de snelle reactie.
Ben inderdaad niet zo een fan van botercreme en heb andere vind ik weer lastig omdat het met eiwit is enzo, ik ben niet zo handig in het splitsen van eieren :s 
Dus het advies om eiwitpoeder te gebruiken, is helemaal top...hoef ik ook niet moeilijk te doen met verse eieren.

Nogmaals bedankt voor jullie hulp :thumb:

Groetjes,
RDvL

Groetjes,
RDvL