1

Onderwerp: botercreme of banketbakkerroom

Hoi,

Ik heb ook een vraag.
Ik had een taartje gemaakt met tirimisubotercreme als vulling ,maar die heb ik ook gebruikt als buitenlaag onder de fondant.

Nu is mijn vraag toen we het gingen eten schoof de fondant ervan af.
Hoe kan dit nu ??

Heb ik het te dik gedaan of had ik de banketbakkersroom moeten gebruiken.

Ik wil zaterdag weer een taart maken maar vraag het nu alvast

Re: botercreme of banketbakkerroom

Hoi,
Je kunt tiramisubotercreme beter alleen als vulling gebruiken. Aan de buitenkant kun je beter alleen botercreme gebruiken (1 op 1 boter met suiker). Ik denk dat het er nu af schoof omdat je in tiramisubotercreme waarschijnlijk wat vocht hebt zitten, waardoor het verschoof. Als je altijd aan de buitenkant alleen de 1 op 1 botercreme gebruikt, kan het niet mis gaan.
Je moet zeker geen banketbakkersroom aan de buitenkant gebruiken, want dan gaat het weer mis. Je kunt banketbakkersroom wel heel goed gebruiken naast je tiramisubotercreme. Je taart gaat erg lekker smaken met banketbakkersroom.
Succes met je volgende taart zaterdag.

3

Re: botercreme of banketbakkerroom

Idd alleen 1:1 bc. Ik heb nog nooit een lekkende/smeltende taart gehad

4

Re: botercreme of banketbakkerroom

Hallo

Kaneelbotercreme zie ik staan
is dat gewoon botercreme met een vleugje kaneel erdoor
of hoe maak je dit?

Groetjes Joyce

5

Re: botercreme of banketbakkerroom

Als ik de botercreme zelf maak moet de boter dan eerst gesmolten zijn.
Ik had nu de botercreme mix gemaakt.
Misschien hele domme vragen maar wil dit niet nog eens mee maken.

6

Re: botercreme of banketbakkerroom

Nee hoor dan hoeft ie niet gesmolten te zijn. Wel op kamertemperatuur!
Ik doe hem zelf altijd een minuutje (soms 2) op de ontdooistand van de magnetron.

7

Re: botercreme of banketbakkerroom

Ik doe de boter vanuit de koelkast ong 20 sec in de magnetron. Dan is 'ie zachter dan smeerbaar, zeg maar.