1

Onderwerp: HELP --> biscuit stort in

Vanavond een rond bisuit van 30 cm (vd mix) aan het bakken in mijn heteluchtoven met oplopende temp 15 min 150 graden / 15 min op 160 graden / 10 min op 175 graden.
Na 30 min is hij nog steeds mooi hoog en dan moet hij nog de laatste 10 min stort hij in.
Mijn biscuit in nu nog 6.5 cm hoog en kan hem gelukkig wel gebruiken maar hij was veel hoger  :(

Kan iemand mij mss vertellen hoe dit kan?

2

Re: HELP --> biscuit stort in

In de oven ingestort.. nee dat heb ik nog nooit gehad. Ook niet de deur opengehad?
Als je hem er nu al uitgehaald had zou ik zeggen dat-ie er te kort heeft ingestaan. Ik bak mijn 30cm biscuits toch altijd wel 10 minuten langer als normaal, maar dat is natuurlijk ook per oven verschillend..

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: HELP --> biscuit stort in

De oven heb ik pas geopend na 40 min toen de taart klaar was.
Ik vind het ook heel vreemd maar gelukkig heb ik de taart wel kunnen gebruiken.
Vandaag gevuld en bekleed en er was niets mee aan de hand.

Groetjes Marianne

4

Re: HELP --> biscuit stort in

Gelukkig maar. Gevalletje raadsel dan maar...

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

5

Re: HELP --> biscuit stort in

Ik heb er vanavond een gebakken maar die is niet ingestort.
Is een mooi taartje geworden hoor.
Ik bak op 180 graden en dan 30 minuten

De eerste die ik had gemaakt was wel mislukt.
Ik had er te veel water in gedaan.