1

Onderwerp: mbc te hard

Hoi,

Heb van de week heerlijk mbc champangecreme gemaakt volgens 1:2:2

hij was zeer romig toen ik hem als vulling smeerde,
de taart heeft de hele dag op kamertemperatuur gestaan en vond de creme toch wel wat hard geworden,
Het was echt geen creme meer :nooo
Vind het dan ook niet lekker.
vroeg me dus eigenlijk af, is hier een tip voor of is bc van de mix veel zachter en wordt die niet hard :grr:

2

Re: mbc te hard

Mag ik vragen welk recept je hebt aangehouden?

In principe wordt botercreme hard al je het koel zet.
Aangezien je het op kamertemperatuur hebt gezet (ik ga dan uit van 19 graden) dan zou het niet hard moeten zijn.
De mix blijft over het algemeen wel een stukje zachter, maar ook deze wordt harder als je het koel zet.

3

Re: mbc te hard

Misschien uitgehard door het eiwit?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: mbc te hard

Babs schreef:

Mag ik vragen welk recept je hebt aangehouden?

In principe wordt botercreme hard al je het koel zet.
Aangezien je het op kamertemperatuur hebt gezet (ik ga dan uit van 19 graden) dan zou het niet hard moeten zijn.
De mix blijft over het algemeen wel een stukje zachter, maar ook deze wordt harder als je het koel zet.

Als recept 1-2-2
dus gewoon zoals het recept in de recepten hiernaast ;)

5

Re: mbc te hard

Hahha, ik zal wel gek zijn, maar ik zie geen 1-2-2 recept van champagnecreme?  :o
Wel een champagnecreme recept bij vullingen.

Of bedoel je het meringue botercreme recept 1-2-3?
Misschien dat het komt omdat je 1-2-2 hebt gedaan dan?

Heb je er een champagne extract aan toegevoegd of gewoon 'verse'
champagne?
Misschien dat het daar aan ligt, heb zelf geen ervaring met vocht toevoegen bij meringue botercreme.
Ik maak het namelijk altijd met de mix  :Y

Misschien dat er ervaringsdeskundigen zijn,vast wel  ;)