Re: Hèt lijstje van 'buiten-de-koelkast-houdbare' vullingen
Super bedankt!
Enig idee tot welke temperatuur ik het moet verhitten? Ik heb namelijk wel een voedsel thermometer, dus dan zou ik dat moeten kunnen doen lijkt me..
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hèt lijstje van 'buiten-de-koelkast-houdbare' vullingen
Super bedankt!
Enig idee tot welke temperatuur ik het moet verhitten? Ik heb namelijk wel een voedsel thermometer, dus dan zou ik dat moeten kunnen doen lijkt me..
je hoeft dat niet te meten, je kunt gewoon het recept goed volgen.
De issue ligt juist bij het verhitten. Eiwitten zijn veilig als je boven de 70graden verhit. Als je een thermometer in je kom stopt meet die het mengsel in de kom en die komt niet op 70 graden, want dan mislukt het. De mensen die denken dat het een veilige manier is, die zeggen dat de kom zelf ruim boven de 70 graden komt, en door het roeren je eiwit veilig wordt. Mensen die dat niet geloven zeggen dat je eiwitmengsel zelf boven de 70 graden moet komen en dat dat niet gaat.
Ik ga dan ook voor de eiwitpoeder
Of gepasteuriseerd eiwit
Welke verhouding gebruiken jullie dan voor bc om te vullen?
Bc om mee te vullen maak je van mix. Op de verpakking staat de verhouding mix/boter/water/poedersuiker. Wordt je misschien ook niet veel wijzer van....
Kun je dat niet zelf maken dan?hmm meende dat wel eens gelezen te hebben
Ja, de 1:1 botercreme. Poedersuiker+roomboter. Dan 10 minuten mixen. Maar deze bc wordt eigenlijk alleen maar gebruikt om af te smeren. Mijn eerste taart heb ik wel gevuld met deze bc, omdat ik nog niet veel wist. Maar daarna al snel over gegaan op de bc van mix .
Dat weet ik maar ik meende dat er een andere verhouding met combinatie van toevoegingen je de bc die je voor vullingen kan gebruiken,kon maken
heb even gezocht en je hebt bv bc extra en bc luchtig,die bedoelde ik;)
Dat weet ik maar ik meende dat er een andere verhouding met combinatie van toevoegingen je de bc die je voor vullingen kan gebruiken,kon maken
heb even gezocht en je hebt bv bc extra en bc luchtig,die bedoelde ik;)
Ja, die staan gewoon bij de recept links in de kolom.......
haha die had ik er ook vanmorgen gevonden,had die laatst al zien staan maar vond ze nu dus niet meer terug,tot vanmorgen;)
Antwoord op mijn vraag welke verhouding heb ik daar nu in terug gevonden:)
nou vraag ik me nog steeds af: als jullie het erover hebben dat botercrème buiten de koelkast staan, gaat het dan om de botercrème van de mix of ook 1:1?? ik kan me niet voorstellen dat je roomboter gewoon buiten de koelkast kunt houden
nou vraag ik me nog steeds af: als jullie het erover hebben dat botercrème buiten de koelkast staan, gaat het dan om de botercrème van de mix of ook 1:1?? ik kan me niet voorstellen dat je roomboter gewoon buiten de koelkast kunt houden
Beide bc's. Wanneer mijn boter zacht moet worden leg ik deze ook vaak lang van tevoren uit de koeling. Soms wel een dag. Geen dagen idd. Al zie ik vaak in supermarkten ook de margarine en vloeibare boter in een (tijdelijke) kartonnen stelling staan wanneer deze in de reclame is. Dan staan deze dus ook niet echt koel.
Kan het recept van Granny W., de roomcaramel, wat hier voor in het topic staat wel echt buiten de koeling????
Je gebruikt tenslotte slagroom hierin.
banketbakkersroom is toch ook heel goed te bewaren buiten de koelkast? niet voor dagen, dat snap ik maar toch best voor een paar uur...?
ik maak bbr volgens het recept op deze site. dus met echte eieren ipv mix.
ik gebruik tot nu toe alleen banketbakkersroom bij taarten die gekoeld worden maar eigenlijk bedenk ik me nu tompoezen bij de bakker staan toch ook niet in de koeling en vaak daarna ook uren niet
ik ben liever wat voorzichtig
De vitrines bij de bakker zijn anders wel gekoeld hoor.. dus ja BBR moet wel gekoeld bewaard blijven Het is tenslotte een melkproduct
bedankt!!!!
kan moccacreme (volgens het recept wat hier bij de vullingen staat) ook buiten de koelkast??
kan moccacreme (volgens het recept wat hier bij de vullingen staat) ook buiten de koelkast??
Dit zou ik niet doen ivm met de rauwe eiwitten. Volgens mij kan het wel als je ipv verse eiwitten eiwitpoeder gebruikt.
Mooie lijst hoor!!
Hier kan ik wat mee!
nog steeds handig!!!
- Ganache (waarvan de room boven de 80 graden is geweest)
Is het algemeen voor slagroom als hij boven 80 graden is geweest, dat het buiten koelkast te bewaren is?
Op een pakje boter staat inderdaad koel bewaren tot max 7 graden dus dan zou gewone bc (1:1)eigenlijk toch gekoeld moeten worden?
roombote kan prima een aantal dagen buiten koeling. Wij eten hier alleen maar roomboter op bood en die staat gewoon in de botevloot koel. Moet er wel op letten dat het niet te lang staat.
Die 7 gaden is als je het tot de uiterste houdbaarheidsdatum wil bewaren
zou ik ook de tobleronemousse buiten de koelkast kunnen bewaren als ik de slagroom tot boven de 80 graden zou verhitten?
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hèt lijstje van 'buiten-de-koelkast-houdbare' vullingen
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.