1 Laatst bewerkt door Marijke1981 (18-10-2010 15:15)

Onderwerp: Aardbeienmousse

Hallo allemaal,

Ik heb nog een vraagje over de aardbeienmousse.

Ik had het gisteren gemaakt en in de koelkast gezet en toen wilde ik dus de slagroom opkloppen en die was bedorven.

Nu heb ik nieuwe slagroom en die ga ik zo meteen opkloppen kan ik dan gewoon die slagroom door de het aardbeienmengsel mengen of moet ik dat eerst wat losser maken.

Moet ik het eerst wat in de magnetron doen???

Het is natuurlijk goed stijf geworden.


Hopelijk weet iemand het antwoord.

Groetjes Marijke

Groetjes Marijke

2

Re: Aardbeienmousse

Is er niemand die het weet?? :(

Kan ik de slagroom opkloppen en er gewoon door heen doen??

Groetjes Marijke

Re: Aardbeienmousse

Sowieso niet warm maken, dat is funest voor je slagroom.
En als je het al warm maakt, weer laten afkoelen voor je de slagroom erbij doet.

Ik vraag me alleen af of het daarna weer opstijft, aangezien de gelatine zijn werk al gedaan heeft....

Even denken hoor  :think:

Misschien kun je het een beetje opwarmen, een beetje extra gelatine erbij doen en dan verder zoals het hoort.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Aardbeienmousse

Het is gewoon goed stijf het aardbeien mengsel

Ik bedoel dat ik het gisteren heb gemaakt alleen dat toen ik dus de slagroom wilde opkloppen dat die bedorven was dus heb het aardbeien mengsel gewoon in de koeling laten staan die goed stijf is geworden .

Maar mijn vraag is nu kan ik nu gewoon de slagroom stijf kloppen en die door het mengsel doen??

Groetjes Marijke

5

Re: Aardbeienmousse

Je moet het normaal toch eerst 15 minuten in de koelkast zetten voordat je verder gaat.

Dan kan ik er nu toch gewoon verder mee gaan??

Dus de slagroom er door heen doen??

Groetjes Marijke

Re: Aardbeienmousse

Dat snapte ik de eerste keer ook al, volgens mij snap je mij niet  :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Aardbeienmousse

Nee dat denk ik dan ook niet :)



Dus het beste is het mengsel een beetje opwarmen en nog wat gelatine erbij of zal ik gewoon de slagroom er door heen mengen
of kan dat niet???

Groetjes Marijke

Re: Aardbeienmousse

Ik zou het een beetje opwarmen, zodat je wat extra gelatine erin kan oplossen, en dan verder afmaken zoals beschreven staat.
Dus even in de koelkast, slagroom kloppen en dan erbij doen.

Als je het nu losklopt of alleen warm maakt zou het iets van binding kunnen verliezen. Zeker als je het alleen losklopt.
Misschien is iets verwarmen en losroeren ook voldoende hoor, maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Aardbeienmousse

Dan ga ik dat doen even verwarmen en dan nog wat extra gelatine er door heen en dan de slagroom.


Bedankt voor de hulp :Y  :D

Groetjes Marijke

Re: Aardbeienmousse

Graag gedaan hoor :)
Zorg er dan wel voor dat je de gelatine even voorweekt, en eerst oplost in een klein beetje aardbeienprut voordat je het door de rest gooit. Anders krijg je het nooit homogeen gemengd.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/