1

Onderwerp: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

hoi hoi

ik ben nu taarten aan het bakken de afgelopen week
maar toch op de 1 of andere manier willen ze niet rijzen

wie heeft er een goed recept voor een combimagnetron oven
waardoor me biscuitmix toch wel een cm of 6 gaat rijzen

ik gebruik geen kant en klare mix maar echt met rijzend bakmeel maizena en eieren enz

ik heb ronde bakvorm 18 /23/25/27
en vierkante  23bij 23  en  27 bij 27

als het goed is zijn dit de afmetingen
ik kan het er niet meer op aflezen maar heb ze afgemeten voorzover dat lukt haha

wie o wie kan mij de recepten geven voor deze afmetingen
eventueel mag je ze ook doorsturen naar me e-mail of een privebericht als het een te grote pagina word

ik heb al eens trouwens gelezen over water erin doen enz maar daar kom ik toch niet aan uit hoor

mvg soraya

2

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

zou bloem proberen ipv zelfreizend bakmeel, dat bakpoeder is echt niet nodig
spatel je niet te lang? klop je je ei suiker mengsel niet te lang?

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

Wat zijn de verhoudingen die je gebruikt en hoe ga je te werk?
Ik heb namelijk ook een combimagnetron, en dat gaat prima :)

En zoals mijn bovenbuurvrouw al zei, geen zelfrijzend bakmeel gebruiken, dat mag echt niet nodig zijn voor een goede biscuit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

ik heb dat boek van petra achtien (taarten om blij van te worden )
leuk boek maar de biscuit mislukt bij mij
hier het recept:

luchtige biscuitcake

ronde bakvorm 24 cm  of vierkant 20x20

boter of margarine voor het invetten van de vorm
6 eieren verwarmd tot 30 graden
180 gram suiker 
150 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
30 gram maizena
snufje zout
geraspte schil van 3 citroenen

voorverwarmde heteluchtoven 175'c

de rand moet ik beboteren en met bloem bestuiven bakpapier op de bodem

verwarmde eieren met de suiker in een kom en met mixer 10 min mixen
daarna de bakmeel maizena zout en schil erdoorheen mixen

mensel in bakvorm  en 35 a 45 min bakken

dat is dus de eerste keer maar hij rees helemaal niet omhoog
hij was juist dik en en helmaal niet luchtig



en dit is me tweede keer dat ik een biscuit mix maakte van de site allrecipes.nl

voor springvorm van 26 cm

6 eieren
200gram suiker
rasp schil 1 citroen
75 gram bloem
75 gram maizena

oven voorverwarmen  dit heb ik mijn oven gedaan en niet in de heteluchtoven

splits eieren  mix eierdooiers 2/3 van de suiker mix romig met electrische mixer citroenrasp erdoorheen

in andere kom het eiwit met resterende suiker  stijf slaan
daarna bij het eidooiermengsel

daarna maizena en bloem erbij mixen

beslag in de vorm  en daarna 25 min in de oven

dus dit was de tweede en die mislukte ook was na 40 min nog niet gaar


dus als jullie een goed luchtig recept voor mij hebben hoor ik het graag

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

Ik copy paste even wat ik elders al eens getypt heb :)

Tuurlijk   

Alles valt of staat met de juiste verhouding (en natuurlijk de bereidingswijze)

Fijnste verhouding (vrij lastig): op 1 ei 25 à 30 gram suiker, 15 gram bloem, 5 gram maizena, 1/4 gram zout.

Eenvoudige verhouding (makkelijk): op 1 ei 35 gram suiker, 30 gram bloem, 10 gram maizena, 1/4 gram zout.

Zeer eenvoudige verhouding (erg makkelijk maar minder lekker): op 1 ei 40 gram suiker, 37.5 gram bloem, 12.5 gram maizena, 1/4 gram zout. Bij deze verhouding kun je eventueel 12.5 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken met 12.5 gram maizena en 25 gram bloem.

De eieren zijn M en het bloem moet patentbloem zijn (oftewel type 45 of patisseriebloem)

Het beste kun je de eieren met de suiker even au bain marie opkloppen en dan verder kloppen in de machine tot het in een dik lint van de klopper afdruipt.
Dan in gedeeltes de droge ingrediënten er luchtig doorspatelen. Doe het voorzichtig maar snel, zodat het zo snel mogelijk in de voorverwarmde oven kan op 150 graden.

Open de oven zeker het eerste kwartier niet, en als je ziet dat het mengsel ongelijkmatig rijst of te snel bruin wordt staat je oven te heet.

Succes!

Ik raad trouwens de tweede variant aan

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

Mamasoraya, ik lees in beiden recepten van je dat je bloem/maizena/bakmeel door het ei/suiker mengsel mixt, dit moet je niet met je mixer doen hoor! Dit moet je er luchtig doorheen spatelen met een spatel/lepel oid! Zo blijft je beslag luchtig en komt het mooi omhoog in de oven!

7

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

aha   dank je wel dames voor de advie4zen ik ga van de week nog eens proberen  of het nu wel lukt

fijn dat jullie me even helpen hiermee 

gr soraya

8

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

Suikertaartjes-Suuz schreef:

En zoals mijn bovenbuurvrouw al zei, geen zelfrijzend bakmeel gebruiken, dat mag echt niet nodig zijn voor een goede biscuit.

Waarom mag je dat dan niet gebruiken?
Ik gebruik ALTIJD zelfrijzend bakmeel en maizena, mislukt nooit!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

9

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

omdat t nergens voor nodig is, bakpoeder hoeft niet in je biscuit

10

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

en zo kun je iedere dag wat bijleren....

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

Ik zei ook niet dat het niet mag, ik zei dat het niet nodig mag zijn.
Een goede biscuit heeft geen zelfrijzend bakmeel nodig.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: wie o wie kan me helpen met de bakmeel te laten rijzen

Ah.. dan begreep ik het helemaal verkeerd. Ik was al erg benieuwd wat er dan mis kon gaan, hahaha!
Ik zal het eens met bloem gaan doen dan.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...