Onderwerp: beslag in de bakvorm doen en bakvraagje
Hoi,
Ik heb 2 vraagjes. Als ik het beslag in de bakvorm doe, moet ik het dan nog een soort van glad maken? Ik weet dat je dan niet te hard moet duwen ivm de lucht in het beslag, maar als ik het niet met bijv een lepel gladder maak dan is hij aan de zijkant een stuk minder gevuld dan in het midden. Ben benieuwd hoe jullie gelijkmatig een bakvorm vullen.
Vraagje 2: ik heb net een biscuit gebakken van 22,5cm. Eerst 35min op 130 graden en daarna nog 10 min op 160 graden. Die laatste 10 min is hij bol geworden aan de bovenkant terwijl hij daarvoor dus mooi 'plat' was aan de bovenkant. Heb ik iets fout gedaan? Ik heb geen gradenstand die tussen de 130 en 160 in zit. Heb een combimagnetron. Hopelijk hebben jullie wat tips.
Bedankt alvast!!!