1

Onderwerp: zelfrijzend bakmeel of bloem???

hallo allemaal,

ik ben niet zo slim geweest  :o , ik heb een zak bloem in een emmer gedaan en een zak zelfrijzend bakmeel in een andere emmer, die er hetzelfde uitziet.... nu weet ik niet meer wat wat is... :/ Iemand een tip hoe je dit kunt proeven, ruiken, kortom uitvinden wat wat is, en zoe niet, is het heel erg als ik zelfrijzend bakmeel gebruik voor biscuit ipv bloem??
Alvast bedankt voor de hulp!!

Re: zelfrijzend bakmeel of bloem???

Je kunt een beetje uit iedere pot halen en het mengen met azijn.
Als het goed is zal de bloem niet reageren en het zelfrijzend bakmeel wel een beetje.

Voor biscuit moet je echt geen zelfrijzend bakmeel gebruiken hoor  :nooo

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: zelfrijzend bakmeel of bloem???

Tja, je kunt het even uitproberen met een klein beslagje. Als je dan twee mini cakejes maakt en eentje rijst niet, weet je welke welke is...

1 ei, 63 gr boter, 63 gr zelfrijzend bakmeel, 63 gr suiker

ei splitsen
eigeel en suiker schuimig kloppen met de mixer
boter zachtjes laten smelten, beetje laten afkoelen en toevoegen bij
eimengsel
gezeefd bakmeel toevoegen
eiwitten stijfkloppen en eronder spatelen
klein uurtje op 180° in de oven ... (dat was voor 4x zoveel, bij een mini moet je dus goed oppassen dat het niet verbrand, ik denk dat 20 minuten wel genoeg zou moeten zijn)

4

Re: zelfrijzend bakmeel of bloem???

oke, dank je wel, ik ga eerst de azijn truc uitproberen en als dat niet werkt een minitaartje!

Re: zelfrijzend bakmeel of bloem???

En?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/