1

Onderwerp: Slagroom als vulling

Ik wil graag een klein taartje voor mijn opa en oma maken, die beide na een zwaar ongeluk weer "thuis" zijn (lees: zorgcentrum).

Ik weet dat ze nogal kieskeurig zijn, dus wil ik de taart graag vullen met;
* banketbakkersroom (met slagroom)
* laagje bosvruchten-taartvulling.
* slagroom. 
* afsmeren met vanille botercreme.

Mijn vraag is: moet ik de slagroom kloppen met klopfix en/of agar agar (versteviger). Ik heb met beide geen ervaringen.

2

Re: Slagroom als vulling

ik denk dat dat er een beetje aan ligt wat je zelf prettiger vind vullen,

als je het makkelijk vind dat het wat dikker is, dan kun je er klopfix door doen,
vind je het geen probleem als het niet stevig is doe je dat niet,
voor de smaak maakt het niets uit.

Ik werk wel met dijkjes, maar vind een iets stevige vulling wel prettig,
ik zou zelf dus wel een zakje klopfix er door doen.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3

Re: Slagroom als vulling

ik gebruik altijd klopfix in de slagroom, om te voorkomen dat het zacht wordt en gaat "lopen".

You can't get what you want, till you know what you want...
www.pleppestaarten.nl

4

Re: Slagroom als vulling

Dank jullie wel  :thumb: