1

Onderwerp: Hoe kan het nou?

Ik heb mijn taart gevuld met banketbakkeroom en viervruchtenjam
welke tegen gehouden word door een dijkje van botercreme. Geheel is afgesmeerd met dezelfde botercreme.

Toen heb ik de taart in de koelkast geplaatst en na een dik half uur nogmaals afgesmeerd, de taart was toen mooi glad. Ik heb net de taart uit de koelkast gehaald en er direct de fondant(funcakes marsmallow) er over gelegd. Toen hij bekleed was begon hij te zweten en nu lijkt het net dat hij gaat scheuren.

Wat doe ik verkeerd? Heb ik de taart eerst op temperatuur moeten laten komen? Ik weet het even niet. Volgens mij(dacht ik) is de vulling niet het probleem.

Hopelijk heeft iemand een tip

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: Hoe kan het nou?

wat voor botercreme? hoe warm is je kamer en hoe koud is je koelkast?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3 Laatst bewerkt door BijJolan (15-10-2010 18:21)

Re: Hoe kan het nou?

Botercreme was 1 op 1
Temp van de kamer/keuken 20 graden
Temp van de koelkast 7 graden

Zoals ik hier op het forum las hoor je de
taart in de koelkast te zetten zodat je hem
heel mooi kan afsmeren. Maar snap nu niet
waarom hij gaat smelten.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

4

Re: Hoe kan het nou?

er kunnen dauwdruppels aan je botercreme zitten

5

Re: Hoe kan het nou?

ja okee, maar hoe voorkom ik dit de volgende keer?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: Hoe kan het nou?

hmmzz... daar kan t dan niet aan liggen... als het aan de vulling zou liggen, lijkt me dat sterk, ook omdat je een dijkje hebt gespoten, dat het dan rondom de hele taart gaat smelten/scheuren. Dat zou dan ter hoogte van de vulling moeten zitten.
Misschien ligt het aan je fondant?

edit, luchtvochtigheid is giga hoog zie ik net. normaal is het tussen de 60-70% en is nu 95%.
verwarming aan en ramen open geloof ik, dan daalt het vocht. Sowieso met verwarming aan, daalt het al iets.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7 Laatst bewerkt door BijJolan (15-10-2010 18:34)

Re: Hoe kan het nou?

Ja daar kan het ook aan liggen natuurlijk, daar heb ik niet bij stil gestaan.

Ik vond het zonde om een vracht poedersuiker om de taart te doen en dan de ruiten erop maken. dat leek dan ook niks.

De foto staat trouwens in de taartenparade.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: Hoe kan het nou?

jol_nda schreef:

ja okee, maar hoe voorkom ik dit de volgende keer?

door niet te vaak de deur van je koelkast open te doen. maar de gevallen condens droogt vrij snel op, als de luchtvochtigheid hoog is kan het uren duren voordat je taart droog is... :(

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: Hoe kan het nou?

Nou ja dat word dan wachten :think:

We snijden hem straks aan en eten hem lekker op :P

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

10

Re: Hoe kan het nou?

:thumb:

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

11

Re: Hoe kan het nou?

Je kan ook even een droge doek door je koelkast halen. Dan weet je zeker dat er geen condens meer in je koelkast zit.
Het kan nl zijn dat je iets wat nog niet helemaal koud was in de koelkast hebt gezet en dat daar condens door is ontstaan :+ . Die condens kan dan weer op je taart vallen :s

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

12

Re: Hoe kan het nou?

Ow, nou de handvat van de deuropening van het kleine
vriezertje erboven is wel kapot, dan zal ik dus gewoon de andere koelkast moeten gebruiken?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/