1

Onderwerp: boetseersels altijd eetbaar

2 vraagjes, als jullie iets boetseren is dat dan altijd eetbaar of niet ?
als je het eetbaar wil hebben wat kun je dan het best gebruiken?

2

Re: boetseersels altijd eetbaar

Mijn boetseersels zijn eetbaar. Om te verbinden gebruik ik ongekookte spaghetti, geen tandenstokers of zo. Ik maak ze met Bakels fondant. Maar meestal worden ze niet opgegeten, het is wel een hele mond vol fondant...

3

Re: boetseersels altijd eetbaar

Mijn zoon eet meestal de marsepeinen figuurtjes op. Decoraties die met fondant+tylose gemaakt zijn worden vaak niet opgegeten. Of eigenlijk helemaal niet.....

4

Re: boetseersels altijd eetbaar

mn moeder is gek op marsepein dus als ik poppetjes maak zorg ik meestal dat ze ze op kan eten...

5

Re: boetseersels altijd eetbaar

Voor kinderen zou ik de boetseersels altijd eetbaar maken (liefst van marsepein), maar de "ouderen" willen het graag bewaren, dus daar kun je gerust zoveel tylose in doen als je wilt.  ;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

6

Re: boetseersels altijd eetbaar

Annelies schreef:

Voor kinderen zou ik de boetseersels altijd eetbaar maken (liefst van marsepein), maar de "ouderen" willen het graag bewaren, dus daar kun je gerust zoveel tylose in doen als je wilt.  ;)

mag ik vragen waarom ze dan het beste van marsepein kunnen zijn? Mijn ervaring is nl.dat kinderen fondant lekkerder vinden dan marsepein.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

7

Re: boetseersels altijd eetbaar

Ik ken juist veel kinderen die marsepein lekkerder vinden. Ik werk niet graag met fondant, alleen voor decoraties die hard moeten worden. Marsepein is iets steviger, vind ik.

8

Re: boetseersels altijd eetbaar

Esther68 schreef:

Ik ken juist veel kinderen die marsepein lekkerder vinden. Ik werk niet graag met fondant, alleen voor decoraties die hard moeten worden. Marsepein is iets steviger, vind ik.

blijkt maar weer eens hoe smaken kunnen verschillen. :Y  Maar qua houdbaarheid maakt het toch niet uit, marsepein of fondant? Of zit ik er nu helemaal naast?

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

9

Re: boetseersels altijd eetbaar

sil schreef:
Annelies schreef:

Voor kinderen zou ik de boetseersels altijd eetbaar maken (liefst van marsepein), maar de "ouderen" willen het graag bewaren, dus daar kun je gerust zoveel tylose in doen als je wilt.  ;)

mag ik vragen waarom ze dan het beste van marsepein kunnen zijn? Mijn ervaring is nl.dat kinderen fondant lekkerder vinden dan marsepein.

Ik denk omdat er door fondant altijd tylose moet als je gaat boetseren (anders stort het in elkaar), en dan wordt het keihard en niet echt lekker. Marsepein blijft zacht en is nog goed eetbaar :)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

10

Re: boetseersels altijd eetbaar

Biggeltaart schreef:

Mijn boetseersels zijn eetbaar. Om te verbinden gebruik ik ongekookte spaghetti, geen tandenstokers of zo. Ik maak ze met Bakels fondant. Maar meestal worden ze niet opgegeten, het is wel een hele mond vol fondant...

Ik zie eerlijk gezegd geen verschil tussen ongekookte spaghetti en tandenstokers; beide niet te vreten:), dan kan je net zo goed voor tandenstokers gaan!

Jacqueline

11

Re: boetseersels altijd eetbaar

yakefrank schreef:
Biggeltaart schreef:

Mijn boetseersels zijn eetbaar. Om te verbinden gebruik ik ongekookte spaghetti, geen tandenstokers of zo. Ik maak ze met Bakels fondant. Maar meestal worden ze niet opgegeten, het is wel een hele mond vol fondant...

Ik zie eerlijk gezegd geen verschil tussen ongekookte spaghetti en tandenstokers; beide niet te vreten:), dan kan je net zo goed voor tandenstokers gaan!

Ja, klopt. En die zijn ook nog steviger.

12

Re: boetseersels altijd eetbaar

sil schreef:
Esther68 schreef:

Ik ken juist veel kinderen die marsepein lekkerder vinden. Ik werk niet graag met fondant, alleen voor decoraties die hard moeten worden. Marsepein is iets steviger, vind ik.

blijkt maar weer eens hoe smaken kunnen verschillen. :Y  Maar qua houdbaarheid maakt het toch niet uit, marsepein of fondant? Of zit ik er nu helemaal naast?

Ik heb bijna geen fondant in huis. Maar volgens mij maakt het idd niet veel uit qua houdbaarheid. Al droogt bij mij de fondant wel eerder op dan de marsepein.

13

Re: boetseersels altijd eetbaar

als ik alles een beetje begrijp .Is marsepijn beter als je het eetbaar wil houden .omdat daar geen tylose door heen gaat en het toch niet instort. bedankt voor jullie reacties

14

Re: boetseersels altijd eetbaar

Ik vind sowieso marsepein beter eetbaarder (lees: lekkerder  :) ) dan fondant. Fondant vind ik echt niet lekker  :nooo

Re: boetseersels altijd eetbaar

n je marsepijm met een beetje tylose wel eten dan? :o  :o

Oops! I did it again.....

16

Re: boetseersels altijd eetbaar

Esther68 schreef:
yakefrank schreef:
Biggeltaart schreef:

Mijn boetseersels zijn eetbaar. Om te verbinden gebruik ik ongekookte spaghetti, geen tandenstokers of zo. Ik maak ze met Bakels fondant. Maar meestal worden ze niet opgegeten, het is wel een hele mond vol fondant...

Ik zie eerlijk gezegd geen verschil tussen ongekookte spaghetti en tandenstokers; beide niet te vreten:), dan kan je net zo goed voor tandenstokers gaan!

Ja, klopt. En die zijn ook nog steviger.

Spaghetti is verteerbaar, en tandenstokers niet. Dat is de reden dat er spaghetti wordt gebruikt