1

Onderwerp: recept Aangevette Slagroom

Hallo Allemaal,

Na een hele lange tijd afwezig geweest te zijn ben ik er weer en ga ik eindelijk weer eens een taart maken.

Ik heb een vraagje mbt het recept aangevette slagroom.

Ik een taart maken met dit als vulling, nu heb ik ipv mascarpone monchou gehaald! Niet goed gekeken, kan ik dat ook voor dit recept gebruiken of moet ik echt mascarpone gebruiken? Als ik het niet verkeerd heb is het allebei roomkaas toch?

Graag jullie reacties!

2

Re: recept Aangevette Slagroom

het is heel ander spul. Mascarpone is hele dikke vette room en is geen kaas. Maar volgens mij moet je met roomkaas ook wel iets kunnen. Dan wordt het meer creamcheese-vulling ipv aangevette slagroom. Ook lekker!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: recept Aangevette Slagroom

ik gebruik op 100 ml slagroom 40 gr. mascarpone.
ik klop de slagroom een beetje op met wat suiker en vanilleuiker (tot de slagroom lobbig word)
maak de mascarpone los met een vork en voeg deze bij de slagroom en klop het geheel op totdat het de juiste consistentie heeft.
ik denk dat het met roomkaas hetzelfde gaat.
ikzelf zou denk ik iets minder roomkaas gebruiken (30 gr. op 100 ml slagroom?)
m.i. zou de smaak te heftig worden.
in dat geval zou je , voor de zekerheid, klopfix kunnen gebruiken.
gr. hansje

4

Re: recept Aangevette Slagroom

Bedankt voor de reacties!

Ik heb de monchou gewoon gebruikt en inderdaad iets minder dan wat je aan mascarpone erin moest doen.

Het smaakte heerlijk!