Onderwerp: cakejes met bosbessen & Limoen
ingrediënten (voor 18 stuks)
115 g zachte margarine
230 g zeer fijne kristalsuiker (ik gebruik bakkerspoedersuiker)
2 eieren losgeklopt
1 theel vanille-essence
1 1/4 dl (magere) melk
230 g zelfrijzend bakmeel
1 theel bakpoeder (met 1 eetl bakpoeder, ging het ook goed )
150 gr verse bosbessen of blauwe bessen (ik heb diepries bosbessen gebruikt)
1 eetl geraspte limoenschil
oven 175 graden
klop de margarine en de suiker in een kom met de handmixer tot een bleke, romige massa. klop er geleidelijk de eieren gevolgd door de vanille-essence en de melk.zeef het bakmeel en bakpoeder en schep door het beslag tot het net is vermengd. schep de bessen en de limoenschil erdoor. schep het beslag in de vormpjes.
bak ze 20 min.
bewaar ze max. 3 dagen in een goed gesloten trommel of 3 maanden in de diepvries.
smakelijk!
gr Marjolein