1

Onderwerp: Uitrekken van fondant

Hey nog een ander vraagje.

Als ik bezig ben met een randje, die ik bijvoorbeeld heb uitgedrukt met een cutter. Dan gebeurt het mij praktisch altijd dat wanneer ik dat ding optil, dat ie helemaal uitrekt.

Ik zie hier regelmatig schitterende taarten waar de randen etc zo ontzettend strak zijn, dat ik mij afvraag wat ik fout doe.......

Wie kan mij  wat bijleren?:)

xx esther

2

Re: Uitrekken van fondant

Ik lees ff mee want ik zit met hetzelfde probleem....

3

Re: Uitrekken van fondant

Wat ik altijd doe, is de rand oprollen en daarna in zijn geheel als rolletje oppakken. Daarna leg je de rol tegen de taartrand, wrijf je een beetje over het beginstukje zodat ie blijft plakken aan de taart en begin je met het voorzichtig afrollen.

Groetjes, Petra
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl

4

Re: Uitrekken van fondant

Ik leg hem (over de lengte uiteraard) op een pannekoekenmes, drapeer hem losjes liggend om te taart heen, zorg dat hij tegen de rand aan ligt. Dan maak ik de randjes nat zodat het blijft plakken. Vervolgens leg ik hem deel voor deel tegen de taart aan.