1

Onderwerp: (filigree border) mold

Ik heb al een tijdje deze mold, maar ik heb er een beetje ruzie mee...
Hoe doen jullie dat met ondiepe mallen? Bij mij 'verschuift' de marsepein en fondant steeds als ik het in de mal wil duwen.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=3882

Re: (filigree border) mold

Kun je geen reepje snijden dat er precies inpast?
Dan wat maizena op de achterkant en met de smoother erin duwen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: (filigree border) mold

ik heb de mal ook maar pas een keer gebruikt met sugarveil en dat ging prima

4 Laatst bewerkt door Annemiek (10-10-2010 21:29)

Re: (filigree border) mold

Ik denk dat het misschien wel goed werkt als je de methode gebruikt die ik bij celcakes/celcrafts heb gezien: ze gebruikten daarvoor 1/2 gumpaste, 1/2 fondant, lekker soepel gekneed.
Erin drukken en dan met een plastic 'scraper' overtollige eraf scrapen terwijl je de paste vasthoudt met je hand, dus met de scraper tussen paste en je vingers, zodat je de paste niet verschuift met de scraper. Sorry, het wordt er misschien niet duidelijker op, maar ik heb geen idee hoe ik dat beter kan uitleggen...

Ik heb een tutorial van celcraft gevonden voor de celshapes:
http://www.celcrafts.co.uk/CelShapesTutorial.pdf

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek