Onderwerp: Yoghurtmuffins met citroen
ingrediënten (voor 12 muffins)
230 gr bloem
175 g zeer fijne kristalsuiker (ik heb bakkerspoedersuiker gebruikt)
1 eetl. geraspte citroenschil
1 eetl geraspte sinaasappelschil
1 eetl. geraspte limoenschil
1 eetl. bakpoeder
snufje zout
2 1/2 dl mager yoghurt (vanille yoghurt gaat ook goed)
1 1/4 dl zonnebloemolie
1 losgeklopt ei
oven 200 graden
Roer in een kom de bloem suiker citrusschil bakpoeder en zout door elkaar. klop in een andere grote kom de yoghurt olie en ei met een handmixer tot alles goed is gemengd. spatel het bloemmengsel erdoor tot alles net is vermengd. schep niet te lang.
schep het beslag in de vormpjes. bak de muffins 20 min.
de muffins kunnen max 3 dagen bewaard worden in een goed afgesloten trommel, of 3 maanden in de diepvries.
smakelijk!
gr Marjolein