26

Re: "Zachte" Chocolade

missnicd schreef:

Ik blijf even meevolgen!! ik ben namelijk benieuwd hoe mensen chocoladeletters maken. En hoe deze eruitzien e.d.!


Ïk ga even de foto opzoeken. Het is echt heel makkelijk! Wat leuke suikerbloementjes of marsepeinen dingetjes erop en klaar ben je.

27

Re: "Zachte" Chocolade

http://chocolatewarehouse.nl/shop/techn … tempereren

Hier de techniek van het temperen van chocolade (en nog veel meer)

28

Re: "Zachte" Chocolade

Al bij het lezen van je bericht dacht ik meten aan roomchocolade.
Gesmolten chocolade gemengd met roomboter, zodat een zacht smeltend geheel ontstaat.

liefs Saskia
Elke dag is een cadeautjes, pak het uit.

29

Re: "Zachte" Chocolade

Heb ik geen foto gemaakt van al die mooie gespoten letters die ik heb gemaakt  :grr: . alleen van de pindarotsjes, en die zijn niet zo spannend....
Gelukkig heb ik hier 5 kilo chocolade staan dus kan ik nog ff tekeer gaan.

30

Re: "Zachte" Chocolade

jolandaS schreef:

Even na 2,5 jaar nog een reactie  O-) ..
Vorige week heb ik namelijk een workshop chocolade maken gevolgd em heb het 'recept' van de spuitchocolade. Wie weet vinden jullie het wat.

Tis heel simpel: 800 gram chocolade en 200 gram roomboter.
Boter romig kloppen, Chocolade temperen en in de juiste verhouding bij elkaar mengen. Dit is voor melkch. Voor puur kan je er meer boter in doen en bij witte ch minder ( 50 gram).

Hier heb ik ook letters van gespoten en die waren superlekker!!

:D Wil je toch bedanken dat je na zón lange tijd nog reactie plaats! Klinkt simpel en lekker!  :9

31

Re: "Zachte" Chocolade

Graag gedaan  :lol: . Je ziet maar dat alles steeds weer terug komt  :Y .
Enne, het is écht te simpel maar superlekker!