1

Onderwerp: Siliconenvorm?

Ik zie hier de prachtigste recepten staan, maar ik wil natuurlijk beginnen met een gewone, mooie taartvorm (bodem). Ik heb het recept voor basis biscuit letterlijk gevolgd, maar mijn taart blijft plat (en dus ook heel compact ipv luchtig).

Ik gebruik een siliconenvorm en pas de baktijd- en temperatuur dus ook aan (allebei wat lager/korter). Hoe komt het dat die taarten niet goed rijzen? Ligt het aan de siliconenvorm?

Groeten, Appel

2

Re: Siliconenvorm?

dat had ik ook, ook bij een vaste vorm, gebruik nu de mix van de webshop en die wordt lekker luchtig

mijn taarten? zie: http://www.jouwtaart.nl/profile/DebbyvanVliet
groetjes debby

3

Re: Siliconenvorm?

Ik heb daar nooit last van en heb beide soorten vormen. Vind die siliconen trouwens minder prettig!

Ik gebruik altijd op 1 ei, 30 gram suiker, 30 gram bloem, een beetje zout en het gaat altijd goed!

Ik weet dat ik niet perfect ben maar ik ben er zo dichtbij dat 't bijna eng is!  Ciao, Petra Hier vindt je mijn website.

4

Re: Siliconenvorm?

ik heb de mix uit de webshop, en nog mix uit een andere webwinkel gebruikt. met een siliconen vorm en een gewone vorm.
allebei rezen ze boven de vorm uit!
dus hoe het nou kan dat het bij jou niet lukt...
10 minuten mixen op de hoogste stand? temperatuur een beetje opbouwen? ik deed eerst 10 minuten op 150 graden, toen 20 minuten op 180 graden.
succes!

5

Re: Siliconenvorm?

ik heb het wel eens gehad dat de taart mislukte. Dat was gewoon in een aluminium vorm. Het was mijn eerste kapsel voor een workshop en ik heb niet lang genoeg gemixt. Mijn mixer besloot er namelijk mee te stoppen naar drie minuten en toen heb ik (eigenwijs) het gewoon geprobeerd. Misschien ligt het daaraan?

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

6

Re: Siliconenvorm?

moet je een siliconen vorm ook invetten?

mijn blik is 28 cm

mijn taart wil ook niet hoger komen wat doe ik verkeerd.
recept.
6 ei
180 gr suiker
180 gr bloem
30gr maizena

10 min mixen
combi oven 185 gr en 40 min erin

ikkrijg een klein beetje hoogte dat is alles wat doe ik verkeerd.??? :o

7

Re: Siliconenvorm?

Ik heb onlangs een siliconenvorm gebruikt en die ging perfect!
Op de verpakking van de vorm stond dat ik m de eerste keer in moest vetten dus dat heb ik gedaan, de 2e keer dat ik hem gebruikte (gister) heb ik m dus niet ingevet, maar het is verstandiger dat toch wel te doen, hij plakte namelijk in de vorm.

Qua mix kan ik je niet echt verder helpen....helaas...

Ken jij de webshop van Taartmonster.nl al?? Neem dan snel een kijkje op: http://shop.taartmonster.nl/
OF http://www.facebook.com/taartmonster We bestaan 1 jaar, check onze aanbieding!