1 Laatst bewerkt door Bianca's Taart (07-10-2010 18:16)

Onderwerp: Wel of geen bakpoeder?

Mijn biscuits zijn tot nu toe aardig gelukt qua structuur en smaak, maar ze rijsen nog niet echt goed. Ik hou me aan het recept waarin staat dat je bloem moet gebruiken (en natuurlijk eieren, suiker, maizena, snufje zout). Ik heb dan ook gewone bloem en geen zelfrijzend bakmeel. Maar als ik gewone bloem gebruik, moet er dan nog bakpoeder in? Ik heb dat ergens gelezen, maar het staat dus niet in het recept.
Wat doen jullie?

Groetjes Bianca

2

Re: Wel of geen bakpoeder?

hier staat ook in het recept gewoon bloem
maar ik gooi er nu 2 gram bakpoeder doorheen zodat hij net iets hoger word

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

Re: Wel of geen bakpoeder?

Ik gebruik patentbloem, doe jij dat ook? En bij hoeveel gr. bloem doe je 2 gr. bakpoeder?
Ik gebruik 125 gr. bloem en 25 gr. maizena. Ben benieuwd hoeveel bakpoeder daarbij kan en mag.

Groetjes Bianca

4

Re: Wel of geen bakpoeder?

ik gebruik ook patentbloem
mijn recept is:

3 eieren
100 gr suiker
80 gr bloem of 60 gr bloem en 20 gram maizena
1 gr zout
2 gram bakpoeder

voor een vorm van 24 cm gebruik ik 2x het bovenstaande recept

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

Re: Wel of geen bakpoeder?

Oke, bedankt! Ik zal dat recept eens proberen. Het is in ieder geval meer dan ik nu gebruik voor een vorm van 24 cm
Ik gebruik het recept van deze site voor basisbiscuit.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillepoeder
mespuntje zout.
Daar zou dan dus 4 gr. bakpoeder aan toegevoegd kunnen worden....
Het is het proberen waard.

Groetjes Bianca

6

Re: Wel of geen bakpoeder?

ik bak m de laatste week iedere keer zo
en hij word in ieder geval niet droog
en is lekker luchtig

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

7 Laatst bewerkt door Bianca's Taart (07-10-2010 19:12)

Re: Wel of geen bakpoeder?

Ik ben wel blij met je reacties hoor, dan kan ik weer een andere manier gaan proberen. Want oefening baart kunst.
Nog even over jouw recept, dan blijft de manier van werken en de temp. van de oven hetzelfde als bij de andere recepten neem ik aan?
Hoe hoog is jouw bakvorm eigenlijk? Ik gebruik een springvorm van ongeveer 6 cm hoog (die ik overigens voor 2/3 vul met mijn beslag). Moet ik 'm dan met bakpapier gaan verhogen of blijft het binnen de rand?

Groetjes Bianca