1

Onderwerp: Smoother plakt vast

Als ik mijn taart bekleed met zowel marsepein als fondant glad  wil maken met de smoother lukt dit niet goed.
De smoother blijft vastplakken aan de taart. en als ik dan een beetje probeer te strijken dan scheur ik bijna de marsepein kapot.
Wat doe ik verkeerd of ligt dit aan de marsepein/fondant die slecht is. (zoals zovelen hier op het forum van funcakes de fondant/marsepein die echt slecht lijkt te zijn).

Heeft iemand een idee?

alvast bedankt,

2

Re: Smoother plakt vast

Probeer eens je smoother schoon te maken met water. Soms zit er toch nog wat plakkerigheid aan (crisco of toch nog wat marsepein ;)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Smoother plakt vast

Ik heb hetzelfde probleem. Zelfs met een schone smoother.

4

Re: Smoother plakt vast

Ik veeg er dan even  met een heel kelin beetje maizena overheen :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: Smoother plakt vast

De fondant van funcakes is niet slecht hoor. :/ De mijne niet in elk geval. :)
Het helpt om je taart even te laten staan, dan droogt de buitenkant iets op en plakt het minder.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: Smoother plakt vast

Klein beetje poedersuiker op je smoother.

Groetjes, Elly

Re: Smoother plakt vast

Is je taart aan het zweten soms? Of heb je de fondant uitgerold met crisco?
Dan plakt je smoother uiteraard eraan vast. Zoals Pooh al zei, even je taartje wat laten drogen, en een beetje maizena op je smoother zoals Adrienne al zei.
Geen poedersuiker gebruiken, dat geeft vlekken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Smoother plakt vast

Ik had dat eerst ook! Toen rolde ik nog uit op criso, waardoor het allemaal wat plakkeriger werd. De smoother bleef inderdaad aan het fondant plakken, waardoor je het er zo'n beejte aftrekt. Nu gebruik ik geen crisco meer voor het uitrollen, maar maizena of poedersuiker. Dit gaat prima!