1

Onderwerp: ganache blijft zacht

gistermiddag ganache gemaakt
2,5 uur laten staan en daarna 4x over de taart gegoten
zijkanten pakten bijna niet en nu is hij nog steeds niet goed droog
hij staat al vanaf gisteravond in de koelkast
iemand tips voor me?
heb ik de slagroom niet lang genoeg laten doorkoken?

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

2

Re: ganache blijft zacht

Hoi Ellis, volgens mij wordt ganache helemaal niet droog :nooo

Het blijft plakken en je moet er dus voorzichtig mee om gaan maar......het is wel onwijs lekker!!! :Y

3

Re: ganache blijft zacht

Ganache blijft altijd zacht dus ik kan je er niet bij helpen.Ik vraag me alleen af hoe je het woord het uitspreekt.
Volgens mij zeg ik het altijd verkeerd....
EN nee....ik zeg niet hoe ik het uitspreek,haha

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

4

Re: ganache blijft zacht

Heeft niets met de kooktijd te maken wel met de soort chocola die je gebruikt. Jouw chocola had waarschijnlijk gewoon minder slagroom nodig. En idd wordt het niet droog of hard of zo, maar het hoort in de koelkast wel stevig te worden.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: ganache blijft zacht

Ik heb deze week mijn eerste ganache gemaakt en had gelukkig nergens last van. Ik heb 400 ml room en 400 gram pure choco (eigen merk van de plus) Echt hard wordt het niet maar het moet wel flink stevig zijn. Wat ik bij de eerste keer schenken merkte was dat ik bang was om teveel te gebruiken. Je moet hem echt heel goed bedekken de 1ste keer en heel voorzichtig de randen extra over gieten.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-WWFN6EGH-D.jpg

6

Re: ganache blijft zacht

nu ik die foto van jou taart zie is die ganache veel dikker dan die van mij
ik ga maar eens naar de plus om daar de chocolade te halen
ik had nu melkchocolade i p v puur omdat ze dat hier niet lekker vinden
was ook alleen maar om het eens uit te proberen

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

Re: ganache blijft zacht

Voor ganache met melkchocolade heb je veeeeel minder slagroom nodig. Bij pure chocolade is het 100 ml op 100 gram, bij melkchocolade kun je je wel permitteren om 100 gram chocolade op 60-70 ml slagroom te mengen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: ganache blijft zacht

misty schreef:

Ganache blijft altijd zacht dus ik kan je er niet bij helpen.Ik vraag me alleen af hoe je het woord het uitspreekt.
Volgens mij zeg ik het altijd verkeerd....
EN nee....ik zeg niet hoe ik het uitspreek,haha

volgens mij... oh ik lag me kapot als ik het fout zeg ;) is het

gaanasj met de g als een harde g als in het engelse 'get'

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

9

Re: ganache blijft zacht

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Voor ganache met melkchocolade heb je veeeeel minder slagroom nodig. Bij pure chocolade is het 100 ml op 100 gram, bij melkchocolade kun je je wel permitteren om 100 gram chocolade op 60-70 ml slagroom te mengen.

en weer wat erbij geleerd
volgend weekend opnieuw proberen

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

10

Re: ganache blijft zacht

Ik heb van de week ook ganache gemaakt met melkchocolade en wel 100 op 100 gedaan. In de koelkast is het wel mooi stevig geworden hoor. Ik had gewoon de goedkoopste repen gekocht in de supermarkt.. Wel had ik het opgeklopt en in de taart gedaan ipv erover heen.. als vulling dus. Maar met opkloppen werd het niet dikker alleen minder mooi om te zien..

Ik spreek het uit als ganatsje whaha ik vraag me ook altijd af hoe je het uitspreekt.

Re: ganache blijft zacht

Het is gaanasj, inderdaad met de g van go, get, goal...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: ganache blijft zacht

Je kunt gewoon pure chocolade pakken. Normaal hou ik daar ook niet van maar zodra de slagroom erbij zit is het gewoon lekker zoet zoals melkchocolade. En pure chocolade laat zich beter bewerken ;)

13

Re: ganache blijft zacht

het recept wat ik altijd gebruik werkt perfect:
1,2 kg pure chocolade
8 dl koksroom/kookroom (geen slagroom met gelatine iig).
De room aan de kook brengen, de chocolade in brokjes in een kom doen en de room er over heen gieten. Rustig met een spatel doorelkaar roeren tot je een smeuige brei hebt ;)
Daarna een nacht buiten de koelkast op laten stijven.
Daarna in kleine hoeveelheden in de magnetron 10 sec opwarmen zodat het makkelijk smeerbaar is.
Buiten de koelkast wordt deze ganachte niet echt hard maar zodra je em in de koelkast zet wel!

14

Re: ganache blijft zacht

gisteren toch maar naar de winkel gegaan
pure chocolade en slagroom gehaald
laat jullie weten of die nu beter word

groetjes ellis mama van 3 bengeltjes en 1 engeltje

Re: ganache blijft zacht

Alles hangt ook af van de chocolade die je gebruikt hoor.
Officieel wordt ganache gemaakt van fleuretteroom en chocolade van minstens 68 %.
Chocolade van de supermarkt werkt natuurlijk heel anders, dus dat zul je zelf een beetje moeten uitvogelen. Maar je kunt voor puur natuurlijk 1:1 aanhouden, dat lukt altijd wel :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/