Onderwerp: Moorkoppen/Slagroom Soezen
MOORKOPPEN
Nodig voor 12 Soezen:
200 gr. Melk
80 gr. Ongezoten roomboter
140 gr. Bloem (gewone tarwebloem)
200 gr. Ei (4 tot 5 stuks)
1 eetlepel Suiker (fijne krsitalsuiker)
½ theelepel Zout
Voor de vulling:
250 ml. Room
1 zakje Vanillesuiker
Suiker naar Smaak
Voor de topping:
300 gr. Chocolade naar keuze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als eerst de eiëren moeten op kamertemperatuur zijn anders krijg je geen mooi
glad beslag, doe alle eiëren in een kom en klop ze goed schuimig.
Dan zeef je de bloem en zet dit even apart.
Doe de melk in een pan, en snijd de roomboter tot blokjes.
Doe de roomboter, het zout en de suiker bij de melk en breng dit aan de kook.
Dit moet echter op hoog vuur omdat het vet van de boter anders op de melk blijft drijven i.p.v.
het goed op te nemen.
Als de melk kookt voeg je de bloem bij, en dit roer je snel om met een houten lepel.
Je moet de bloem in 1x toevoegen omdat bloem het vocht heel snel tot zich neemt en als je dan later bloem erbij doet word het beslag klonterig.
Blijf het goed roeren tot er een deeg-achtige bal ontstaat en er een soort witte waas op de bodem
van de pan zichtbaar wordt.
Dan doe je deze bal in een andere *kom en voeg je (al roerend) een beetje ei bij.
Je doet het ei beetje bij beetje toevoegen, steeds als het ei volledig is opgenomen.
Het beslag is goed wanneer het mooi glad is, het moet uiteraard niet te vloeibaar zijn ander loopt het uit.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit met een spuitzak met bijv. mondje 2a ronde bergjes
van ongeveer 4 cm, je kan ook met 2 eetlepels bergjes maken.
Houd genoeg ruimte tussen het beslag.
Bak ze in 30 min. Mooi goudbruin en doe NOOIT tussendoor de oven open anders kun je helemaal opnieuw beginnen.
De soezen zijn gaar als ze licht aanvoelen.
Laat de soezen goed afkoelen en maak met een spuitmondje gaatjes aan de onderkant.
Je kan ook met een schaar een gaatje knippen.
Dan klop je de slagroom met de kristalsuiker en de vanillesuiker goed stijf en doe dit in een spuitzak met een willekeurig spuitmondje die in het gaatje past en spuit de soezen vol met slagroom.
Als je klaar ben doe je met een paletmes of een gewoon mes even de overtollige room wegschrappen bij het gaatje.
Dan ga je de chocolade au bain marie smelten, als de chocolade goed gesmolten is doop je de soezen met de bovenkant in de chocolade.
Laat dit in de koelkast even opstijven en klaar zijn je moorkoppen.
Ere wie de eer toe komt, ik heb het alleen vertaald
Dit is de link waar ik de soezen vandaan heb, alleen heb ik er dan zelf moorkoppen van gemaakt.
http://pastryfriends.com/de/pastry/video/creampuffs