1

Onderwerp: favoriete cc beslag

Omdat ik veel positieve reacties las op het recept van Nigella Lawson heb ik die geprobeerd. Ik vind hem alleen vrij droog en kreeg er zeker geen 12 cc mee gevuld (hoogstens 10). zou dit recept ook met gewone suiker kunnen ipv basterd?


Wat is jullie favoriet en waarom?

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

2 Laatst bewerkt door Charlotte (02-10-2010 12:18)

Re: favoriete cc beslag

Meestal maak ik gewoon het beslag wat mijn moeder vroeger al maakte, heel makkelijk. Die van Nigella ken ik eigenlijk niet.
gaat zo:
250 g boter
250 g fijne suiker
250 g ei
250 patentbloem
snuf zout

Komt erop neer dat je van alles evenveel gebruikt.
Das makkelijk te onthouden ;) .
Boter op kamertemp, kloppen.
Dan de suiker erbij, verder luchtig kloppen
Eventueel wat vanille(suiker) of citroenrasp erdoor.
eieren ook op kamertemp 1 voor 1 erbij en verder kloppen
Bloem  met zout in beetjes erbij doen.
Bakken op 180 c

Verder vind ik de red velvet cc's ook erg lekker.

3

Re: favoriete cc beslag

Eerlijk gezegd vind ik het niet zo'n goed idee om een topic met deze vraag te starten als die er een paar regels naar beneden in deze rubriek ook al staat ;)

OF gaat het jou alleen om recepten?

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: favoriete cc beslag

Sorry Jozien dat had ik niet gelezen!

Het gaat mij inderdaad om favoriete recepten.

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

5

Re: favoriete cc beslag

Je kan hem ook vullen, dan is die niet meer zo droog  :lol:

Nee even serieus  :D  ik vond die van nigella juist lekker vanille achtig! Maargoed, smaken verschillen natuurlijk :)

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

6

Re: favoriete cc beslag

Ik vind ze van Nigella zeker niet droog. Misschien wat te lang gebakken? Ik bak ze ong. 15 minuten op 150 gr hetelucht). Ik heb de cupcakes graag wat hoger, dus ik haal er 9 of 10 uit het recept.

Groetjes, Elly