1

Onderwerp: 1/2 ei vergeten

Hai,

Ik heb een vraagje:

Ik heb vandaag een biscuit gebakken, de gewone (330 mix, 33 ml water en 5 eieren). Ik wilde er graag een chocoversie van maken en heb er dus wat cacao bij gedaan. Later las ik (ja, ik weet het, ik had het beter vooraf kunnen lezen) dat er dan nog een half ei bij moest.
Is mijn biscuit nu te droog geworden? En zou die wel lekker zijn? Hij voelt wel iets 'stugger' maar ziet er verder okee uit. Kan ik 'm nog iets minder droog maken? De geplande vulling is witte chocolademousse (die staat nu op te stijven) en een iets met banaan of frambozen.

Wijze dames van het forum: hebben jullie een antwoord/advies voor mij?

2

Re: 1/2 ei vergeten

De lagen na het snijden even tremperen met suikersiroop of wat anders lekkers, likeur of zo :9
Tremperen is licht vochtig maken, echt weinig hoor, beetje druppels zeg maar, niet dat het gaat soppen ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: 1/2 ei vergeten

Dank je voor je reactie.
Ik dacht al zoiets maar wist het niet zeker.

Er staat dat je een half ei moet toevoegen als je de cacao er bij doet. Maar wat zou er gebeuren als je er een heel ei bij doet??