26

Re: Voor mij nóóit meer anders!

Ik heb laatst ook voor het eerst de zeelandia gebruikt op een workshop, en wat een heerlijk spul! Maarja heb hier nog zeker 16kg funcakes staan die eerst op moet  :s

Nog ff een vraagje, heb een opdr. van een bruidstaart staan, wit.. en hij móet met marsepein bekleed niet met fondant, dat zie ik uiteraard niet helemaal zitten, dus hoe is de zeelandia als je hem zelf wit kleurt?

27

Re: Voor mij nóóit meer anders!

Zelf wit kleuren blijft drama, beter aan de klant uitleggen dat ze kunnen kiezen tussen echt witte fondant óf de marsepeinkleur.
Ik zou me er persoonlijk niet aan wagen het word te korrelig en breekbaarder  :o

Groetjes Melanie

28

Re: Voor mij nóóit meer anders!

Ja is ook zo.. maar ze willen persé marsepein en persé wit.. ach een les voor de volgende keer :) moet sowieso nee leren zeggen  :x

29

Re: Voor mij nóóit meer anders!

Marsepein kleur ik wit met poederkleurstof en gelkleurstof. Er moet behoorlijk wat doorheen en als je alleen poederkleurstof gebruikt wordt het te droog en alleen gelkleurstof te plakkerig. Die combinatie bevalt me prima en het is goed wit te krijgen hoor.

Groetjes, Elly

30

Re: Voor mij nóóit meer anders!

Mee eens met Elly. Eerst kleurde ik alleen met Sugarflair en dat werd echt goed wit,. maar sinds een tip op het forum met de combi sugarflair (=poeder) en Wilton (=gel). Wordt hagelwit en de structuur slechts ietsie anders dan ongekleurde marsepein.

Altijd FunCakes 1:4 hier trouwens als het mp moet zijn.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

31

Re: Voor mij nóóit meer anders!

Elly67 schreef:

Marsepein kleur ik wit met poederkleurstof en gelkleurstof. Er moet behoorlijk wat doorheen en als je alleen poederkleurstof gebruikt wordt het te droog en alleen gelkleurstof te plakkerig. Die combinatie bevalt me prima en het is goed wit te krijgen hoor.

Ik gebruik de poederkleurstof, maar voordat ik het door de marsepein doe vermeng ik het met een klein beetje water. Dat gaat prima!