Onderwerp: fondant dat niet gaat smelten
Ik heb de hobby van taarten bakken sinds een jaar ontdekt. Daarvoor bakte ik wel veel gebak en brood, maar het versieren van taarten op deze manier is een zeer leuke hobby-uitbreiding.
Ik werk vooral met fondant, maar heb hier wel altijd een probleem bij. De fondant smelt altijd. Ik weet dat ik botercreme moet gebruiken (vooral bij fruitvullingen) maar toch gebeurt het. Ik heb mijn taart normaal altijd in de koelkast bewaard, maar hierdoor werd het erger. Dus besloot ik ze in de bijkeuken te zetten. Dit doe ik dan wel in een afgesloten taartdoos.
Maar ook hier merkte ik dat de fondant smelt. Komt dit nou door de condens?
Hoe kan ik mijn taarten het best bewaren? Ik mag in mei de bruidstaart van vrienden maken en ik kan dus niet alles op het allerlaatste moment. De taarten moeten toch zeker een aantal uren ongesmolten blijven.
Wie kan me helpen?
groetjes Suzanne