1 Laatst bewerkt door Juf Elisabeth (28-09-2010 16:20)

Onderwerp: afsmeren met botercreme

Hallo
Ik heb een (volgens mij) echte beginners vraag.
Ik heb voor het eerst de botercreme mix gekocht. Nu lees ik steeds dat je niet kunt afsmeren met botercreme waaraan vocht is toegevoegd.
Kan ik deze mix dan niet gebruiken om mee af te smeren?????
Daar had ik hem eigenlijk wel voor gekocht.:s
groetjes Lianne

groetjes Lianne =D

2

Re: afsmeren met botercreme

ik heb hem wel afgesmeerd met de botercreme mix.. en bij mij bleef de taart wel goed..dus neem aan dat het wel gewoon kan..
ben ook nog maar een beginner dus lees ook ff mee..

3

Re: afsmeren met botercreme

Hoi!

Omdat er water toegevoegd moet worden aan de mix (als ik me niet vergis) kan het zijn dat je fondant/ marsepein gaat smelten!
Persoonlijk gebruik ik altijd de 1:1 botercrème (100 gr poedersuiker: 100 gr boter)

in mijn dromen maak ik de mooiste taarten...
Ook voor printjes op icing en frosty!

4

Re: afsmeren met botercreme

Als je de mix niet eerst een uur laat rusten kan dat gebeuren ja, ik smeer er altijd mee af en zowel fondant als marsepein zijn nog nooit van mijn taarten afgesmolten :-)

Groetjes Melanie

5

Re: afsmeren met botercreme

Ik laat de mix ook altijd minimaal een uur staan, maar gebruik deze toch alleen om te vullen. Afsmeren doe ik alleen met 1:1. Met 1:1 kun je ook veel strakker afsmeren, vind ik..
Al denk ik ook dat marsepein minder snel zal smelten dan fondant.

Re: afsmeren met botercreme

Bedank voor jullie snelle reacties!

Ik wil eigenlijk eens iets anders dan de 1:1 Die heb ik al vaak gebruikt maar ik merk dat veel mensen het niet zo lekker vinden.
Ik zelf trouwens ook niet echt.

Ik ga de taart bekleden met fondant.
groetjes Lianne

groetjes Lianne =D

7

Re: afsmeren met botercreme

Door de bc doe ik ook vaak vanillesmaak. Van dr Oetker.

Re: afsmeren met botercreme

ik smeer altijd af met de botercreme mix.
gaat altijd goed!

Ik zing mijn eigen wijsje!

9

Re: afsmeren met botercreme

1op1 bedoelen jullie mee de mix en boter zonder water? ik heb namelijk ook de mix gekocht en wil die gebruiken voor afsmeren.

10 Laatst bewerkt door monique63 (28-09-2010 20:31)

Re: afsmeren met botercreme

Botercréme 1:1 is één gelijk deel poedersuiker en één gelijk deel boter, b.v. 250 gr boter en 250 gr poedersuiker. Dit zo'n 8 á 10 minuten mixen,dan wordt het ook lekker luchtig/ crémig. Evt. een smaakje erbij en afsmeren maar!

Carpe Diem !

11

Re: afsmeren met botercreme

Nooit problemen met afsmeren met de mix!

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

Re: afsmeren met botercreme

Ik begrijp dat het bij veel van jullie goed gaat, dus ik ga het gewoon proberen morgen.
Ik zal wel even laten weten hoe bij mij het resultaat is.
In ieder geval heel erg bedankt voor jullie reacties.
groetjes Lianne

groetjes Lianne =D

13

Re: afsmeren met botercreme

als je iets anders wilt dan de 1:1 botercrème, kun je ook eens een deel van de poedersuiker vervangen door een pakje kookpudding van dr oetker. heb je lekkere smaakjes in :D en je botercrème smaakt er heel anders door!

http://www.oetker.nl/oetker_nl/html/def … ml.nl.html

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

14

Re: afsmeren met botercreme

Ik smeer altijd af met italian meringue botercreme in de verhouding 1:2:3. Erg lekker en geen smeltende taarten.

Groetjes, Elly

Re: afsmeren met botercreme

Of crusting bc, dan heb je ook nooit ergens last van :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: afsmeren met botercreme

Rabbeltje schreef:

als je iets anders wilt dan de 1:1 botercrème, kun je ook eens een deel van de poedersuiker vervangen door een pakje kookpudding van dr oetker. heb je lekkere smaakjes in :D en je botercrème smaakt er heel anders door!

http://www.oetker.nl/oetker_nl/html/def … ml.nl.html

lijkt me idd heel lekker ga ik ook eens proberen.

groetjes Lianne =D

17

Re: afsmeren met botercreme

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Of crusting bc, dan heb je ook nooit ergens last van :)

wat is crusting bc.
Is dat botercreme die een soort van opdroogt?
en wat is het recept ervan

Een taart moet voor mij  eetbaar blijven. Anders kan ik beter gaan kleien :9

18

Re: afsmeren met botercreme

de bc+mix is heel lekker als vulling en de 1:1 is top voor het afsmeren.

Jullie kunnen nu wel zeggen: bij mij is het nog nooit fout gegaan door af te smeren met bc+mix, maar er zijn er hier genoeg die het gehad hebben, het is niet voor niets, dat we het hier de hele tijd zeggen. Je zult maar je mooiste verjaardags- of bruidstaart gemaakt hebben en de volgende dag loopt hij uit de koelkast vandaan!

Groetjes, Dorothea.

Re: afsmeren met botercreme

Crusting bc is wat veelal in Amerika wordt gebruikt. Je kunt eens op de site van Wilton kijken voor recepten, of gewoon crusting bc googlen.
Hier een filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=AuUKaPpHooo

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

20 Laatst bewerkt door Vizzstick (02-10-2010 10:49)

Re: afsmeren met botercreme

Dot schreef:

de bc+mix is heel lekker als vulling en de 1:1 is top voor het afsmeren.

Jullie kunnen nu wel zeggen: bij mij is het nog nooit fout gegaan door af te smeren met bc+mix, maar er zijn er hier genoeg die het gehad hebben, het is niet voor niets, dat we het hier de hele tijd zeggen. Je zult maar je mooiste verjaardags- of bruidstaart gemaakt hebben en de volgende dag loopt hij uit de koelkast vandaan!

Maar het kan dus wel, maar het is een risico wat je neemt. Die keuze is vervolgens dus aan de persoon zelf. Zeker als je net begint is het prettig om met 1 soort botercreme te werken waar je mee kan afsmeren en vullen en wat ook nog lekker is.

Die keuze kan je zelf maken. Ik gebruik nu mbc maar daarvoor deed ik ook alles met de mix(met een beetje minder water dan het recept).

Re: afsmeren met botercreme

Ik heb het geprobeerd.
De taart heb ik donderdagavond helemaal afgemaakt. Zag er mooi strak uit.
Gelukkig vrijdag middag zag het er ook nog keurig uit. Op het feest dus het gewenste resultaat.
Maar na het aansnijden zag je dat er steeds meer vocht uit begon te komen en de stukjes die over waren, waren zaterdag helemaal eraf gedropen. Het is dus maar net goed gegaan.
Volgende keer toch maar een andere manier proberen jullie hebben er al een aantal gegeven. Bedankt!
groetjes Lianne

groetjes Lianne =D

22

Re: afsmeren met botercreme

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Crusting bc is wat veelal in Amerika wordt gebruikt. Je kunt eens op de site van Wilton kijken voor recepten, of gewoon crusting bc googlen.
Hier een filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=AuUKaPpHooo

Bedankt heb het gekeken.
Maar daar gaat toch ook water bij in?
Ik zag laatst kant en klare decorating icing van Wilton.
Zou je die ook kunnen gebruiken voor afsmeren?

Een taart moet voor mij  eetbaar blijven. Anders kan ik beter gaan kleien :9

Re: afsmeren met botercreme

Er gaan hooguit vier eetlepels water of melk in, op 500 gram shortening en een kilo suiker. Verder natuurlijk ook wat essences, maar in verhouding dus bijna niks aan vocht.

Die ready to use decorator icing is fantastisch, maar zooooo duur!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

24

Re: afsmeren met botercreme

Ik heb nu mijn eerste 4 taartjes gemaakt en ik moet wel eerlijk zeggen....het kán strakker. Dus ik ga de 1-1 eens proberen. Ik vind de mix wel heel erg lekker.

Ik zat eraan te denken om door de 1:1 wat vanillesuiker te doen, dat is ook droog overigens.

Mijn taartjes (met fondant) zijn nog nooit gesmolten, dus wat dat betreft heb ik geen ervaring met smeltende taartjes!