1

Onderwerp: spoed!!! springvorm overlopen??

he meiden,

eindelijk komt me kapsel omhoog!!!!!

alleen ik heb de rand nu eens niet bekleed met bakpapier!!! en nu is ie al bijna tot de rand en hij moet nog een kwartier, wat is het ergste wat er kan gebeuren???

ik heb geen ervaring nog met cake tot de rand, maar he....wat zal ik nu een mooi biscuit krijgen!!!

zo te zien, hij komt al hoger, maar loopt niet over, gaat het dan goed???? ik heb niet de oven open gedaan en bak op 160 graden hete lucht

Groetjes Christa!

2

Re: spoed!!! springvorm overlopen??

kan niks fout gaan, hij word of hoog of hij krijgt een muts, als je m nu open trekt gaat t helemaal mis waarschijnlijk dus kan je m beter zn gang laten gaan

3

Re: spoed!!! springvorm overlopen??

Ja, niks aan doen. Hij zal nu niet meer gaan overlopen.

4

Re: spoed!!! springvorm overlopen??

oke dames....bedankt!!!

hij is nu klaar, toen ik de oven open deed om te prikken, zag ik em zakken, hij was mooi hoog.
moet ik em dan even in de oven laten staan???

ik heb em er nu uit, de springvorm los gemaakt....je raad het al, hij is gescheurd aan de zijkant en hij zakt in. hij is helemaal gaar!

ik heb em gebakken op 160 graden hetelucht, en 35 minuten.

maar hij is nu inmiddels gestopt met zakken en ik vind em evengoed mooi, hij is niet meer heeeeel hoog, maar wel te repareren met botercreme.
ik laat em helemaal afkoelen, vanmiddag gaat ie in de vriezer. ik heb em vrijdag pas nodig om te bekleden, maar heb een peutertje rond darrelen en dus niet veel tijd. dus ik bak er vanmiddag nog 1, ik heb er 3 nodig.

meiden wat ben ik toch trots op mezelf, ondanks dat het een beetje gescheurd is.....beter vetten dus, ik gebruik bakspray, kan ik beter boter gebruiken?

hoe doen jullie dat met bakpapier, ik had ergens een foto gezien met de zijkant van het blik bekleed met bakpapier, maar ik weet niet meer waar, en ik had het laatst geprobeerd, maar dan word het zo bobbelig.....eerst invetten en dan bakpapier er tegen plakken??? :thumb:

Groetjes Christa!

5 Laatst bewerkt door ThijsYmke (28-09-2010 12:42)

Re: spoed!!! springvorm overlopen??

Ik doe inderdaad eerst mijn bakvorm invetten en dan pas het bakpapier ertegen en dat dan ook weer wat invetten...
Ik gebruik ook altijd bakspray, maar dat is persoonlijk voor iedereen.
Succes!

in mijn dromen maak ik de mooiste taarten...
Ook voor printjes op icing en frosty!

6

Re: spoed!!! springvorm overlopen??

Nee, niet in de oven laten staan. Zo snel mogelijk storten op een rooster. Ik bak nooit in een springvorm maar in bakpannen. Idd invetten (ik gebruik boter) en bakpapier er op plakken, die ik ook weer invet.
Mijn 25 cm bak ik ook hetelucht, 160 gr, maar zeker wel 55 min.

7

Re: spoed!!! springvorm overlopen??

een springvorm moet je voortaan ook gewoon omkiepen, dan scheurt t ook minder, even langs de rand met een mesje evt

8

Re: spoed!!! springvorm overlopen??

oke meiden, ik doe de volgende keer (morgen) bakpapier tegen de rand plakken met bakspray. ik  ben niet van de boter, want dat smeert zo raar.

ik ben geholpen, zal de springvorm voortaan omkiepen, dus niet losmaken.
gaat volgens mij een stuk makkelijker.... het biscuit wat ik nou heb gebakken staat in de vriezer in een zak.
en vrijdag zal ik em weer tevoorschijn toveren.

dames, bedankt voor jullie hulp!!!!!

Groetjes Christa!