Onderwerp: Roomhoorntjes
Zoals beloofd (http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=115753)toch nog even hier ook mijn recept voor roomhoorntjes.
Nog even een foto van de hoorntjes.
Bladerdeeg ontdooien en in reepjes van ong 2cm snijden. Zijn dan 5 reepjes.
De hoornvormpjes invetten, bladerdeeg er om heen rolllen. Er gaan ongeveer 4 reepjes om een vormpje. Uiteinden gewoon aan elkaar plakken tijdens het rollen.
Met ei bestreken en grove suiker er over heen strooien.
De temperatuur en de tijd aangehouden wat op het pakje staat.
Gevuld dus met Zwitserse room, maar kan ook met slagroom.
De Zwitserse room maak ik als volgt.
Ik gebruik voor het gemak altijd zakje van dr Oetker, met 350 ml water, 400 ml slagroom en 2 zakjes klopfix. Eerst even zakje aanmaken met water en dan slagroom en klopfix erdoor en opkloppen. Binnen paar minuten klaar.
Groetjes Iris