Onderwerp: bastognetaart
ik heb een heerlijk recept verzonnen voor een bastognetaart,ontzettend lekker.
Benodigheden:
60 gr witte chocola
150 gr. Slagroom(ongeklopt)
25 gr.suiker
1 blaadje gelatine
2 eieren
water
pak bastognekoeken
taartbodem uit de supermarkt of zelf maken
Laat de gelatine weken in koud water in ongeveer 5 minuten
Breek de chocola in kleine stukjes in een kom en laat deze smelten in de magnetron.
Knijp de gelatine goed uit en los deze op in een eetlepel heet water en roer dit door de gesmolten chocola.
Klop de eierdooiers op met de suiker.
Roer het eigeelmengsel door de chocola en laat het even afkoelen.
Klop de slagroom op, niet te stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het chocolademengsel.
Bedek de taartbodem met bastognekoeken.
Verdeel de chocolademousse hierover en maal een paar bastognekoeken fijn en strooi dit op de mousse.
Zet de taart 24 uur in de koelkast.
smullen maar.